2016-01-11 07:56

2016-01-11 15:50

David Bowie är död

NÖJE

Sångaren och musikern David Bowie är död. Han blev 69 år.

David Bowie är en av de allra största rockikonerna och slog igenom 1969.

Efter den särpräglade hitlåten ”Space Oddity” etablerade sig David Bowie, med album som The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars  och Aladdin Sane  under 1970-talet som den främste företrädaren för den s k glitterrocken, med ständigt skiftande visuella imagekoncept.

Sedan 1990-talet har Bowie satsat på sin karriär som bildkonstnär men också gjort skivor influerade av den moderna danskulturen, t.ex. Earthling

Uppgifter om sångarens död kom enligt dn.se vid 6.30-tiden på måndagsmorgonen på hans officiella Facebooksida och Twitterkonto. Förläggaren Steve Martin bekräftade senare att uppgifterna på sociala medier stämmer.

I det officiella uttalandet på Facebooksidan står det: ”10 januari 2016: David Bowie dog fridfullt i dag omgiven av sin familj efter 18 månaders modig kamp mot cancern. Även om många av er vill visa ert deltagande i förlusten ber vi er respektera familjens avskildhet i sorgens tid”.

Han dog i sviterna av cancer.

David Bowie är en av de allra största rockikonerna och slog igenom 1969.

Efter den särpräglade hitlåten ”Space Oddity” etablerade sig David Bowie, med album som The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars  och Aladdin Sane  under 1970-talet som den främste företrädaren för den s k glitterrocken, med ständigt skiftande visuella imagekoncept.

Sedan 1990-talet har Bowie satsat på sin karriär som bildkonstnär men också gjort skivor influerade av den moderna danskulturen, t.ex. Earthling

Uppgifter om sångarens död kom enligt dn.se vid 6.30-tiden på måndagsmorgonen på hans officiella Facebooksida och Twitterkonto. Förläggaren Steve Martin bekräftade senare att uppgifterna på sociala medier stämmer.

I det officiella uttalandet på Facebooksidan står det: ”10 januari 2016: David Bowie dog fridfullt i dag omgiven av sin familj efter 18 månaders modig kamp mot cancern. Även om många av er vill visa ert deltagande i förlusten ber vi er respektera familjens avskildhet i sorgens tid”.

Han dog i sviterna av cancer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.