2015-12-17 14:17

2015-12-17 14:17

Vad gör julen speciell för dig?

Hallå där..

..Carola som gästar Karlstad den 18 december med sin julkonsert.

- Det är en tid att få stanna upp och andas ut. Jag firar in julen varje gång jag kliver ut på scenen. Julen är den tid då himlen tar jorden i sin famn, en tid då vi får känna gemenskap, generositet och försoning och kärlek.

Hur ska du själv fira jul?

- Tillsammans med min pojkvän Jimmy ska vi fira på ett hotell i Ystad. Hans familj och min familj tillsammans. Det blir en otraditionell jul, men fylld av musik! Båda våra familjer är musikaliska så alla kommer att vara med och spela. Dagen efter julafton åker jag hem till de tio flyktingar som bor hemma hos mig. Jag träffade dom på Kos, fem är från Iran och fem kommer från Uganda. Jag har inget stort hus men det finns hjärterum! Jag brukar dekorera väldigt mycket hemma kring jul. Och i år är det mer än någonsin eftersom flyktingarna också har bidragit med deras traditionella utsmyckningar. Har nog aldrig haft ett så pimpat hem!

Om du får välja en jullåt som en favorit, vilken väljer du då?

- O come all ye faithful. Den är fin. Det är en sång som inkluderar, alla ska vara med, tillsammans. Det tycker jag är viktigt. En kan göra mycket, men tillsammans kan vi göra betydligt mer.

 

- Det är en tid att få stanna upp och andas ut. Jag firar in julen varje gång jag kliver ut på scenen. Julen är den tid då himlen tar jorden i sin famn, en tid då vi får känna gemenskap, generositet och försoning och kärlek.

Hur ska du själv fira jul?

- Tillsammans med min pojkvän Jimmy ska vi fira på ett hotell i Ystad. Hans familj och min familj tillsammans. Det blir en otraditionell jul, men fylld av musik! Båda våra familjer är musikaliska så alla kommer att vara med och spela. Dagen efter julafton åker jag hem till de tio flyktingar som bor hemma hos mig. Jag träffade dom på Kos, fem är från Iran och fem kommer från Uganda. Jag har inget stort hus men det finns hjärterum! Jag brukar dekorera väldigt mycket hemma kring jul. Och i år är det mer än någonsin eftersom flyktingarna också har bidragit med deras traditionella utsmyckningar. Har nog aldrig haft ett så pimpat hem!

Om du får välja en jullåt som en favorit, vilken väljer du då?

- O come all ye faithful. Den är fin. Det är en sång som inkluderar, alla ska vara med, tillsammans. Det tycker jag är viktigt. En kan göra mycket, men tillsammans kan vi göra betydligt mer.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.