2015-12-11 06:00

2015-12-14 07:09

Kristofer Holmberg: "Knasigt, trasigt och originellt"

ÅRETS ALBUM 2015

1. Home Street Home - Original songs from the (s)hit musical

– Fat Mike från NOFX skrev en punkmusikal om sig själv i skepnad av en fjortistjej på glid. Knasigt, trasigt och originellt - med ett knippe fantastiska låtar som kändes ända in i själen. Ohotad som årets etta.

2. Don Henley - Cass County

– Efter 15 år hängde gamle Eagles-sångaren på sig gitarren igen och gav sig ut på en utflykt i ett countrylandskap gästat av genrens elit. Förbluffande bra beskriver både röst och de välkomponerade sångerna.

3. Good Riddance - Peace in our time

– Första släppet på nio år av gamla skatepunkhjältarna från Santa Cruz innebar ännu en runda skyhögt tempo och massor av hits i samma skola som Bad Religion och Lagwagon. Så melodiöst och fräscht att man kunde tro att det var 1995 igen.

4. Danzig - Skeletons

– På sitt efterlängtade coveralbum spred Glenn Danzig nostalgi genom att skapa samma burkiga ljudbild som i Misfits glansdagar. Roligt låtval och fin mix av punk, rock och blues från en Evil Elvis på ovanligt gott humör.

5. The Bones - Flash the leather

– Social Distortion, Rose Tattoo och Eddie Cochrans kärleksbarn från Karlskrona träffade ännu en gång mitt i prick med sin patenterade punk n' roll. Lite skitigare och mörkare, men med partyauran intakt.

6. Willie Nelson & Merle Haggard - Django & Jimmie

– 160 års erfarenhet samlades och hyllade gamla förebilder i finstämd och försiktig countrykostym. Willie och ”The Hag” visade inga ålderskrämpor och knarrade tryggt som i fornstora dagar.

7. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde

– Mina husgudar fortsatte att förvirra lyssnarna genom sina musikaliska experiment även på Jekyll + Hyde. Hyggligt resultat trots en märklig mix av folkmusik, motown och gospelsväng bland annat.

8. Blisterhead - Tumbling down

– Stilig comeback från en av Västergötlands stabilaste punkakter. Modernt sound med inspiration från Rancid och Off with their heads till tungt gitarrdriv och starka refränger.

9. Dwight Yoakam - Second hand heart

– Den denimklädde veteranen gled återigen in i Nashville och satte cowboybootsen i ändalykten på alla wannabees och tillrättalagd popcountry. Den perfekta mixen av traditionell rockcountry och flirtande med Roy Orbison.

10. Kid Rock - First kiss

– Michiganrapparen har med tiden förvandlats till en Bryan Adams som tycker att allt var bättre förr. First kiss är behaglig radiorock och det starka titelspåret väckte genast nostalginerven till liv.

 

Ser mest fram emot 2016:

Ignite - A war against you (januari). Första livstecknet på tio år borgar för melodiös hardcore när det är som bäst.

1. Home Street Home - Original songs from the (s)hit musical

– Fat Mike från NOFX skrev en punkmusikal om sig själv i skepnad av en fjortistjej på glid. Knasigt, trasigt och originellt - med ett knippe fantastiska låtar som kändes ända in i själen. Ohotad som årets etta.

2. Don Henley - Cass County

– Efter 15 år hängde gamle Eagles-sångaren på sig gitarren igen och gav sig ut på en utflykt i ett countrylandskap gästat av genrens elit. Förbluffande bra beskriver både röst och de välkomponerade sångerna.

3. Good Riddance - Peace in our time

– Första släppet på nio år av gamla skatepunkhjältarna från Santa Cruz innebar ännu en runda skyhögt tempo och massor av hits i samma skola som Bad Religion och Lagwagon. Så melodiöst och fräscht att man kunde tro att det var 1995 igen.

4. Danzig - Skeletons

– På sitt efterlängtade coveralbum spred Glenn Danzig nostalgi genom att skapa samma burkiga ljudbild som i Misfits glansdagar. Roligt låtval och fin mix av punk, rock och blues från en Evil Elvis på ovanligt gott humör.

5. The Bones - Flash the leather

– Social Distortion, Rose Tattoo och Eddie Cochrans kärleksbarn från Karlskrona träffade ännu en gång mitt i prick med sin patenterade punk n' roll. Lite skitigare och mörkare, men med partyauran intakt.

6. Willie Nelson & Merle Haggard - Django & Jimmie

– 160 års erfarenhet samlades och hyllade gamla förebilder i finstämd och försiktig countrykostym. Willie och ”The Hag” visade inga ålderskrämpor och knarrade tryggt som i fornstora dagar.

7. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde

– Mina husgudar fortsatte att förvirra lyssnarna genom sina musikaliska experiment även på Jekyll + Hyde. Hyggligt resultat trots en märklig mix av folkmusik, motown och gospelsväng bland annat.

8. Blisterhead - Tumbling down

– Stilig comeback från en av Västergötlands stabilaste punkakter. Modernt sound med inspiration från Rancid och Off with their heads till tungt gitarrdriv och starka refränger.

9. Dwight Yoakam - Second hand heart

– Den denimklädde veteranen gled återigen in i Nashville och satte cowboybootsen i ändalykten på alla wannabees och tillrättalagd popcountry. Den perfekta mixen av traditionell rockcountry och flirtande med Roy Orbison.

10. Kid Rock - First kiss

– Michiganrapparen har med tiden förvandlats till en Bryan Adams som tycker att allt var bättre förr. First kiss är behaglig radiorock och det starka titelspåret väckte genast nostalginerven till liv.

 

Ser mest fram emot 2016:

Ignite - A war against you (januari). Första livstecknet på tio år borgar för melodiös hardcore när det är som bäst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.