2015-12-04 06:52

2015-12-04 06:57

Sparzanza jubilerar med kalas och skivsläpp

NÖJE

Sedan starten i mitten av 90-talet har Sparzanza hunnit etablera sig som Karlstads stabilaste hårdrockselit.
Och nästa år firar bandet sin 20:e födelsedag under högtidliga former.
- Det kommer att bli grymt, säger bandets basist Johan Carlsson.

Sparzanza sådde fröet till det som skulle bli kvintettens musikaliska varumärke på nu åtta år gamla Banisher of the light.

En melodiös och gitarrstark hårdrock, toppat med en portion mörker och tunga refränger.

- Vi har nog egentligen inte tagit några superstora kliv rent musikaliskt efter Banisher of the light. Det har varit en naturlig utveckling, konstaterar Johan Carlsson, bandets basist sedan snart 19 år tillbaka.

Som därefter kan räkna in det stora genombrott med kritikerrosade In Voodoo Veritas, ytterligare två fullängdsskivor och en pågående kärlekssaga med fansen i Finland där Sparzanza har blivit något av ett svenskt husband.

- Vi hade en hit på radion där och spelade sen på en festival i Uleåborg 2007, det var som en rund dansbana i folkets park. Det var helt tvärfullt, säkert 1500 personer, och typ alla sjöng med - vi trodde inte att det var sant, säger Johan och skrattar.

Födelsedagskalas

Han och övriga i bandet kan nu börja blicka fram emot ett fullspäckat 2016 samtidigt som Sparzanza lämnar tonåren.

Och det börjar med födelsedagskalas och liveframträdande på Heaven & Hell den 27 februari

- Det kommer att bli en grym konsert. Vi ska försöka få med någon låt från varje skiva.

Ny skiva

I samma veva släpps även samlingsskivan Anthology - 20 years of sin, två cd i begränsad upplaga om 500 exemplar varav ena skivan innehåller alternativa mixar och tidigare outgivet material.

- Det outgivna materialet kommer aldrig att släppas digitalt, det kommer bara att finnas på den skivan, försäkrar Johan Carlsson.

Hur ser resten av jubileumsåret ut?

- Direkt efter spelningen på Heaven & Hell går vi in i studion igen och spelar in en ny skiva. Den är väl tänkt att komma till hösten. Annars har vi en del festivaler på gång, men inget som är officiellt.

Sparzanza sådde fröet till det som skulle bli kvintettens musikaliska varumärke på nu åtta år gamla Banisher of the light.

En melodiös och gitarrstark hårdrock, toppat med en portion mörker och tunga refränger.

- Vi har nog egentligen inte tagit några superstora kliv rent musikaliskt efter Banisher of the light. Det har varit en naturlig utveckling, konstaterar Johan Carlsson, bandets basist sedan snart 19 år tillbaka.

Som därefter kan räkna in det stora genombrott med kritikerrosade In Voodoo Veritas, ytterligare två fullängdsskivor och en pågående kärlekssaga med fansen i Finland där Sparzanza har blivit något av ett svenskt husband.

- Vi hade en hit på radion där och spelade sen på en festival i Uleåborg 2007, det var som en rund dansbana i folkets park. Det var helt tvärfullt, säkert 1500 personer, och typ alla sjöng med - vi trodde inte att det var sant, säger Johan och skrattar.

Födelsedagskalas

Han och övriga i bandet kan nu börja blicka fram emot ett fullspäckat 2016 samtidigt som Sparzanza lämnar tonåren.

Och det börjar med födelsedagskalas och liveframträdande på Heaven & Hell den 27 februari

- Det kommer att bli en grym konsert. Vi ska försöka få med någon låt från varje skiva.

Ny skiva

I samma veva släpps även samlingsskivan Anthology - 20 years of sin, två cd i begränsad upplaga om 500 exemplar varav ena skivan innehåller alternativa mixar och tidigare outgivet material.

- Det outgivna materialet kommer aldrig att släppas digitalt, det kommer bara att finnas på den skivan, försäkrar Johan Carlsson.

Hur ser resten av jubileumsåret ut?

- Direkt efter spelningen på Heaven & Hell går vi in i studion igen och spelar in en ny skiva. Den är väl tänkt att komma till hösten. Annars har vi en del festivaler på gång, men inget som är officiellt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.