2015-12-03 06:00

2015-12-03 16:32

Bombastisk powerballad med julkänsla

JULSINGEL FÖR VÄLGÖRENHET

19 låtskrivare har haft ett finger med i låten. Nu släpps julsingeln Christmas is you som vill lyfta fram det som är det allra viktigaste med julen.

Carl Utbult är lektor i musik och kursansvarig för utbildningen Producent, låtskrivare och entreprenör på Musikhögskolan Ingesund utanför Arvika. Tillsammans med sina 18 elever har han komponerat en låt som nu släpps som singel.

– Vi lyckades få ihop alla våra viljor så att det blev en låt vi alla är nöjda med, säger Carl Utbult.

När det gäller texten har ytterligare en (!) åsikt vävts in i projektet.

– En gästföreläsare från Toronto har gått igenom texten och putsat lite. Det var faktiskt när han började analysera låttexten som vi alla andra förstod att vi fatiskt hade fått till en fin jullåt.

Bombastiskt sound

– Vår ambition var att skriva en så traditionell, klassisk jullåt som det bara gick. En sådan jullåt som Mariah Carey skulle kunna sjunga. Och jag tycker att vi landade där någonstans, säger Sebastian Manieri, 22, en av låtskrivarna.

– En powerballad med julkänsla helt enkelt. Utöver själva låten bidrar själva arrangemanget med julstämning, vi fick använda en hel stråkorkester och fick till det där stora, bombastiska ljudet vi hoppades på. Det är en ganska tidlös låt, det är svårt att sortera in den i en speciell genre.

Låten Christmas is you vill förmedla budskapet att det inte är traditionerna som är det viktigaste i juletid, utan det allra viktigaste är att umgås med de nära och kära. Låten spelades in i studion på Ingesund.

– Många medverkar på inspelningen, från trummis, gitarrist till kören till stråkorkester, fortsätter Carl Utbult.

Låten finns redan på Spotify och andra digitala plattformar men kommer också att finnas på cd.

– Alla intäkter från skivförsäljningen går till Musikhjälpen. Så alla som lyssnar på låten bidrar till insamlingen.

Två konserter är bokade för projektet. Den första äger rum den 3 december, på universitetet i Karlstad, den andra den 5 december, då i Arvika sporthall.

Carl Utbult är lektor i musik och kursansvarig för utbildningen Producent, låtskrivare och entreprenör på Musikhögskolan Ingesund utanför Arvika. Tillsammans med sina 18 elever har han komponerat en låt som nu släpps som singel.

– Vi lyckades få ihop alla våra viljor så att det blev en låt vi alla är nöjda med, säger Carl Utbult.

När det gäller texten har ytterligare en (!) åsikt vävts in i projektet.

– En gästföreläsare från Toronto har gått igenom texten och putsat lite. Det var faktiskt när han började analysera låttexten som vi alla andra förstod att vi fatiskt hade fått till en fin jullåt.

Bombastiskt sound

– Vår ambition var att skriva en så traditionell, klassisk jullåt som det bara gick. En sådan jullåt som Mariah Carey skulle kunna sjunga. Och jag tycker att vi landade där någonstans, säger Sebastian Manieri, 22, en av låtskrivarna.

– En powerballad med julkänsla helt enkelt. Utöver själva låten bidrar själva arrangemanget med julstämning, vi fick använda en hel stråkorkester och fick till det där stora, bombastiska ljudet vi hoppades på. Det är en ganska tidlös låt, det är svårt att sortera in den i en speciell genre.

Låten Christmas is you vill förmedla budskapet att det inte är traditionerna som är det viktigaste i juletid, utan det allra viktigaste är att umgås med de nära och kära. Låten spelades in i studion på Ingesund.

– Många medverkar på inspelningen, från trummis, gitarrist till kören till stråkorkester, fortsätter Carl Utbult.

Låten finns redan på Spotify och andra digitala plattformar men kommer också att finnas på cd.

– Alla intäkter från skivförsäljningen går till Musikhjälpen. Så alla som lyssnar på låten bidrar till insamlingen.

Två konserter är bokade för projektet. Den första äger rum den 3 december, på universitetet i Karlstad, den andra den 5 december, då i Arvika sporthall.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.