2015-12-01 15:20

2015-12-01 15:21

Du ska lyssna på en ny Lundellskiva varje dag i 68 dagar, varför?

HALLÅ DÄR...

... Johannes Klenell, en av tre som ska ta sig an hela Ulf Lundells musikkarriär i podden Lundellbunkern.

– Lundell släpper en box med 68 skivor, den väger 4 kilo, det är ett vansinnes projekt! Idén att då lyssna igenom boxen, en skiva per dag, och sedan göra en podcast om varje skiva kommer från vår producent. Jag anmälde mig när han frågade om någon ville delta.

Du är inget större Lundell-fan, varför detta?

– De som har hört av sig är väldiga fans. De tycker det är skitkul att det just inte är folk som redan är insnöade. Ingen av oss tre som gör podden har något vidare förhållande till Lundell. Normalt sett så upptäcker du en artist genom att en kompis tipsar eller att du bara hör en låt, här börjar vi från början, vi kör en intensivkurs i ämnet Ulf Lundell. Det finns en dokumentärfilm som heter Supersize me, där äter huvudpersonen bara hamburgare under en tid och filmen skildrar vem han blir, vad som händer med honom. Vi gör samma sak fast med Lundell i stället för hamburgare.

Kommer det här att vara början på en vacker vänskap eller kommer du bli allergisk mot Lundells musik efter det här?

– Oerhört svårt att säga som det känns nu. Just nu har jag lyssnat igenom skivorna Nådens år och Ripp rapp och tycker att de stundtals är fantastiska. Mitt 17-åriga jag hade jublat. Men nu är jag 36 och jag är inte lika alkoholromantisk, det är sådana byggstenar som jag saknar i dag för att gå i gång ordentligt. Jag har lyssnat på Lundell i två veckor nu och har redan svårt att ha någon slags distans till honom.

Det låter som du redan är ett större fan än när du började?

– Det är omöjligt att inte bli det. Det är ett stort konstnärskap och oavsett så kommer jag att veta betydligt mer om honom och hans musik när det här är över.

Podcasten Lundellbunkern hittar du där du hittar dina andra podcasts. Nytt avsnitt varje dag.

– Lundell släpper en box med 68 skivor, den väger 4 kilo, det är ett vansinnes projekt! Idén att då lyssna igenom boxen, en skiva per dag, och sedan göra en podcast om varje skiva kommer från vår producent. Jag anmälde mig när han frågade om någon ville delta.

Du är inget större Lundell-fan, varför detta?

– De som har hört av sig är väldiga fans. De tycker det är skitkul att det just inte är folk som redan är insnöade. Ingen av oss tre som gör podden har något vidare förhållande till Lundell. Normalt sett så upptäcker du en artist genom att en kompis tipsar eller att du bara hör en låt, här börjar vi från början, vi kör en intensivkurs i ämnet Ulf Lundell. Det finns en dokumentärfilm som heter Supersize me, där äter huvudpersonen bara hamburgare under en tid och filmen skildrar vem han blir, vad som händer med honom. Vi gör samma sak fast med Lundell i stället för hamburgare.

Kommer det här att vara början på en vacker vänskap eller kommer du bli allergisk mot Lundells musik efter det här?

– Oerhört svårt att säga som det känns nu. Just nu har jag lyssnat igenom skivorna Nådens år och Ripp rapp och tycker att de stundtals är fantastiska. Mitt 17-åriga jag hade jublat. Men nu är jag 36 och jag är inte lika alkoholromantisk, det är sådana byggstenar som jag saknar i dag för att gå i gång ordentligt. Jag har lyssnat på Lundell i två veckor nu och har redan svårt att ha någon slags distans till honom.

Det låter som du redan är ett större fan än när du började?

– Det är omöjligt att inte bli det. Det är ett stort konstnärskap och oavsett så kommer jag att veta betydligt mer om honom och hans musik när det här är över.

Podcasten Lundellbunkern hittar du där du hittar dina andra podcasts. Nytt avsnitt varje dag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.