2015-11-05 06:00

2015-11-05 06:00

Värmländsk filmare i SVT

FILM

Johanna St Michaels har gjort flera uppmärksammade dokumentärer. Nu återvänder hon till hästsporten, ett ämne som hon tidigare skildrat då hon gjorde en film om Årjängs travbana.

Hennes senaste film heter Jockey och visas i SVT den 5 november. Filmen visar livet på Täby Galopp och vi får följa vardagen hos fyra personer under en intensiv vecka vid banan.

- Täby Galopp är en tuff värld, men med en stark gemenskap mellan dem som jobbar. Att kontrollera en häst på 500 kilo som gör 70 km i timmen kräver mod, fel val innebär livsfara för dig själv och andra, skriver filmaren i ett pressmeddelande.

 

Hennes senaste film heter Jockey och visas i SVT den 5 november. Filmen visar livet på Täby Galopp och vi får följa vardagen hos fyra personer under en intensiv vecka vid banan.

- Täby Galopp är en tuff värld, men med en stark gemenskap mellan dem som jobbar. Att kontrollera en häst på 500 kilo som gör 70 km i timmen kräver mod, fel val innebär livsfara för dig själv och andra, skriver filmaren i ett pressmeddelande.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.