2015-10-28 06:00

2015-10-28 10:33

Du har en speciell koppling till Värmland, berätta!

HALLÅ DÄR...

...Anders Jansson, som kommer till Karlstad och Scalateatern med sin första soloshow ”Kom in och stäng dörren” den 3 februari.

- Min mamma är krigsbarn från Finland. Hon hamnade i Ullerud, utanför Deje där hon växte upp. Och så träffade hon min pappa som är från Kristinehamn. Så jag brukar säga att jag har en finsk mamma och en värmlänning till pappa så egentligen borde jag köra rally! Jag har ju de perfekta generna. Värmland har en speciell plats i mitt hjärta.

Hur vill du beskriva din nya föreställning?

- Jag pratar om min familj, om hur jag är som person och om min uppväxt. Men också om djur och tyska ord. Och musik. Om hur jag försöker vara cool. Fartfyllt om en massa saker. Jag hinner med att vara bland annat Gandalf, en hund och en lågstadiefröken.

Du brukar ofta jobba tillsammans med någon, är det första gången du går solo?

-Ja. På scen har jag stått ofta, men då i sällskap av min kollega Johan Wester. Men tanken på att göra något på egen hand har jag närt under de senaste fem åren och nu dök möjligheten upp. Så det var bara att greppa läget. Jag försöker alltid ha ena foten i något jag känner till och behärskar och så sätter jag den andra foten i något helt nytt. Ett bra sätt att utmana sig själv. Det är i princip första gången jag turnerar! Spännande såklart.

- Min mamma är krigsbarn från Finland. Hon hamnade i Ullerud, utanför Deje där hon växte upp. Och så träffade hon min pappa som är från Kristinehamn. Så jag brukar säga att jag har en finsk mamma och en värmlänning till pappa så egentligen borde jag köra rally! Jag har ju de perfekta generna. Värmland har en speciell plats i mitt hjärta.

Hur vill du beskriva din nya föreställning?

- Jag pratar om min familj, om hur jag är som person och om min uppväxt. Men också om djur och tyska ord. Och musik. Om hur jag försöker vara cool. Fartfyllt om en massa saker. Jag hinner med att vara bland annat Gandalf, en hund och en lågstadiefröken.

Du brukar ofta jobba tillsammans med någon, är det första gången du går solo?

-Ja. På scen har jag stått ofta, men då i sällskap av min kollega Johan Wester. Men tanken på att göra något på egen hand har jag närt under de senaste fem åren och nu dök möjligheten upp. Så det var bara att greppa läget. Jag försöker alltid ha ena foten i något jag känner till och behärskar och så sätter jag den andra foten i något helt nytt. Ett bra sätt att utmana sig själv. Det är i princip första gången jag turnerar! Spännande såklart.