2015-10-21 12:47

2015-10-21 14:11

Dansbandssatsning i Karlstad

NÖJE

(UPPDATERAD) Karlstad CCC ska stå värd för en dansbandsfestival nästa år. Arrangörer är Demo Festival i samarbete med KCCC och Visit Karlstad.

- Med den bakgrund som finns i Värmland med Sandgrund och alla stora dansband, känns det naturligt att göra en dansbansfestival i Karlstad, säger Peter Strandberg från Demo Festival som har ett förflutet som trummis i dansbandet Friends.

- Karlstad var faktiskt den stad där vi spelade mest, så det känns såklart extra kul att arrangera detta här.

Under två dagar runt Valborg nästa år, 29-30 april, kommer KCCC att omvandlas till ett dansbandspalats. Bland grupperna som kommer finns Scotts, Lasse Stefanz, Lars-Kristerz och Arvingarna.

- Sandgrund var ett av våra favoritställen, säger Casper Jarnebrink från Arvingarna.

- Klart vi ska ha en festival i Karlstad, lagom till Valborg, vi dansar in våren! Det blir festligt, dansen bygger på att man kan hitta en käraste, träffa folk! Ragga! Det får man inte sticka under stolen med, fortsätter han och skrattar.

Festivalen heter Wermlandsdansen och det är en stor satsning. De inblandade har redan siktet på att genomföra dansen under tre år.

-Själva dansen kommer att ske på bottenplan, där finns det 1200 kvadratmeter att dansa på! Men hela huset kommer att göras i ordning med en mängd aktiviteter. Vi siktar på en bred publik i alla åldrar och det är inte bara dansare som är välkomna, det kommer att finnas trubadurer och matservering och en massa annat, säger Björn Johannesson på Visit Karlstad.

- Vi siktar på att locka hit 2000 personer per dag. Även publik från Norge, ett av banden är norska.

- Med den bakgrund som finns i Värmland med Sandgrund och alla stora dansband, känns det naturligt att göra en dansbansfestival i Karlstad, säger Peter Strandberg från Demo Festival som har ett förflutet som trummis i dansbandet Friends.

- Karlstad var faktiskt den stad där vi spelade mest, så det känns såklart extra kul att arrangera detta här.

Under två dagar runt Valborg nästa år, 29-30 april, kommer KCCC att omvandlas till ett dansbandspalats. Bland grupperna som kommer finns Scotts, Lasse Stefanz, Lars-Kristerz och Arvingarna.

- Sandgrund var ett av våra favoritställen, säger Casper Jarnebrink från Arvingarna.

- Klart vi ska ha en festival i Karlstad, lagom till Valborg, vi dansar in våren! Det blir festligt, dansen bygger på att man kan hitta en käraste, träffa folk! Ragga! Det får man inte sticka under stolen med, fortsätter han och skrattar.

Festivalen heter Wermlandsdansen och det är en stor satsning. De inblandade har redan siktet på att genomföra dansen under tre år.

-Själva dansen kommer att ske på bottenplan, där finns det 1200 kvadratmeter att dansa på! Men hela huset kommer att göras i ordning med en mängd aktiviteter. Vi siktar på en bred publik i alla åldrar och det är inte bara dansare som är välkomna, det kommer att finnas trubadurer och matservering och en massa annat, säger Björn Johannesson på Visit Karlstad.

- Vi siktar på att locka hit 2000 personer per dag. Även publik från Norge, ett av banden är norska.

  • Carl Edlom