2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Max: "Det kändes naket"

TALANG: Max Ekholm, 21, Karlstad

Hur kändes det att debutera som ståuppare?

– Från det ögonblick när jag bestämde mig tills det att det var över så fick jag hjärtklappning så fort jag tänkte på det. När jag väl kom ut på scenen vet jag inte vad jag gjorde, jag kommer inte ihåg så mycket av själva framträdandet. Jag hade aldrig stått på en scenen innan och att stå där ensam med en mikrofon och försöka vara rolig.. Det kändes naket. Jag var rädd för att jag skulle få stå där och skämmas för att jag inte var rolig.

Varför stand up?

– Jag har älskat stand up sedan jag var liten. När jag var 12 fick jag biljett av mamma och pappa till Magnus Betnér. Efter det så var jag fast. Jag har tänkt väldigt mycket humor under många år men inte gjort så mycket humor. Det var först nu som någon annan fick ta del av det.

Vad kännetecknar din humor?

– Jag gillar när det är rått. Kristoffer Appelquist är fantastiskt rolig, och Louis C.K. Det behöver inte alltid vara så snällt! Jag kör en hel del på min egen bekostnad. Jag försöker att inte censurera mig.

Varför tar du hem segern?

– För att jag är lite av en underdog. Många har stått på scener innan, men jag kommer in med nyvunnet självförtroende efter att ha gått till final. Jag har övat länge på det här i mitt huvud.

Vad skrattar du åt själv?

– Jag har en bred humor. Gillar det mesta. Modern Family och South Park är favoriter.

Vad gör du om fem år?

– Jag tänker att jag håller på med stand up. Håller jag i mina studier så gör jag sista året på utbildningen till landskapsarkitekt.

– Från det ögonblick när jag bestämde mig tills det att det var över så fick jag hjärtklappning så fort jag tänkte på det. När jag väl kom ut på scenen vet jag inte vad jag gjorde, jag kommer inte ihåg så mycket av själva framträdandet. Jag hade aldrig stått på en scenen innan och att stå där ensam med en mikrofon och försöka vara rolig.. Det kändes naket. Jag var rädd för att jag skulle få stå där och skämmas för att jag inte var rolig.

Varför stand up?

– Jag har älskat stand up sedan jag var liten. När jag var 12 fick jag biljett av mamma och pappa till Magnus Betnér. Efter det så var jag fast. Jag har tänkt väldigt mycket humor under många år men inte gjort så mycket humor. Det var först nu som någon annan fick ta del av det.

Vad kännetecknar din humor?

– Jag gillar när det är rått. Kristoffer Appelquist är fantastiskt rolig, och Louis C.K. Det behöver inte alltid vara så snällt! Jag kör en hel del på min egen bekostnad. Jag försöker att inte censurera mig.

Varför tar du hem segern?

– För att jag är lite av en underdog. Många har stått på scener innan, men jag kommer in med nyvunnet självförtroende efter att ha gått till final. Jag har övat länge på det här i mitt huvud.

Vad skrattar du åt själv?

– Jag har en bred humor. Gillar det mesta. Modern Family och South Park är favoriter.

Vad gör du om fem år?

– Jag tänker att jag håller på med stand up. Håller jag i mina studier så gör jag sista året på utbildningen till landskapsarkitekt.