2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Mario: "Det handlar mycket om mig själv"

TALANG: Mario Lorimo, 15, Arvika

Hur kändes det att debutera som ståuppare?

– Jättekul! Men nervöst, jag hade ont i magen, både före och efteråt. Det var sjukt läskigt. Att gå ut och vara rolig, man vet ju inte om de kommer att skratta för att jag är rolig eller skratta för att jag är jättedålig...

Varför stand up?

– För att få ha kul. Folk stör sig i skolan på att jag försöker vara rolig hela tiden. Lärare och klasskompisar. Men när jag kör stand up så kommer ju folk och tittar till och med, då får jag vara rolig! Jag är inte bra på att ta saker på allvar, jag är lite av klassens clown. Men jag har faktiskt aldrig haft några planer på att bli ståuppare, att jag hängde på det här var väldigt spontant. YOLO, tänkte jag!

Vad kännetecknar din humor?

– Det handlar mycket om mig själv, om att jag är svart. Om folks stereotypa uppfattning om vad som kännetecknar svarta och så vidare. Det är den typen av humor som är roligast, den som utgår ifrån personen själv. Så som till exempel Soran Ismail jobbar.

Varför tar du hem segern?

– För att jag är roligast! Haha, nej, jag vet inte. Min största styrka är nog att jag vågar skämta om mig själv och att jag är rätt kaxig.

Vad skrattar du åt själv?

– Tyckte Björn Gustafsson var bra när han höll på. Kodjo Akolor är en annan favorit.

Vad gör du om fem år?

– Jag har slagit igenom stort och säljer ut Globen.

– Jättekul! Men nervöst, jag hade ont i magen, både före och efteråt. Det var sjukt läskigt. Att gå ut och vara rolig, man vet ju inte om de kommer att skratta för att jag är rolig eller skratta för att jag är jättedålig...

Varför stand up?

– För att få ha kul. Folk stör sig i skolan på att jag försöker vara rolig hela tiden. Lärare och klasskompisar. Men när jag kör stand up så kommer ju folk och tittar till och med, då får jag vara rolig! Jag är inte bra på att ta saker på allvar, jag är lite av klassens clown. Men jag har faktiskt aldrig haft några planer på att bli ståuppare, att jag hängde på det här var väldigt spontant. YOLO, tänkte jag!

Vad kännetecknar din humor?

– Det handlar mycket om mig själv, om att jag är svart. Om folks stereotypa uppfattning om vad som kännetecknar svarta och så vidare. Det är den typen av humor som är roligast, den som utgår ifrån personen själv. Så som till exempel Soran Ismail jobbar.

Varför tar du hem segern?

– För att jag är roligast! Haha, nej, jag vet inte. Min största styrka är nog att jag vågar skämta om mig själv och att jag är rätt kaxig.

Vad skrattar du åt själv?

– Tyckte Björn Gustafsson var bra när han höll på. Kodjo Akolor är en annan favorit.

Vad gör du om fem år?

– Jag har slagit igenom stort och säljer ut Globen.