2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Lisa: "Jag kan skämta om allt möjligt"

TALANG: Lisa Thorsängen, 17, Årjäng

Hur kändes det att debutera som ståuppare?

– Det var väldigt roligt. Jag var väldigt peppad och jag kände att publiken var med och att jag fick bra respons. Innan jag gick upp på scenen så pendlade jag mellan att vara hypernervös och cool-lugn på något konstigt sätt.

Varför stand up?

– Jag har fått höra att jag är rolig. Så jag ville gärna testa. Eftersom jag läser teater i skolan så kändes det närbesläktat. Många kända komiker i Sverige har ju börjat sina karriärer genom Bungy comedy. Dessutom gillar jag den där kicken när man väl gjort något nytt.

Vad kännetecknar din humor?

– Svårt att säga. Knastertorra skämt kan vara roliga. Men jag kan nog skämta om allt möjligt. Jag driver en hel del med mig själv, om mitt utseende och om hur jag är. Jag är inte speciellt rå i mitt sätt att skoja. Men jag tycker att man kan skoja om vad som helst så länge man gör det med ansvar.

Varför tar du hem segern?

– Kanske för att jag tar för mig mycket, att jag vågar. Jag pratar självsäkert och sätter inga hinder för mig själv.

Vad skrattar du åt själv?

– Jag är väldigt bred, jag kan skratta åt allt möjligt.

Vad gör du om fem år?

– Då hoppas jag att jag har rest mycket! Och att jag har gjort betydligt mer stand up. Men vem vet? Vi får se hur det går på tisdag.

– Det var väldigt roligt. Jag var väldigt peppad och jag kände att publiken var med och att jag fick bra respons. Innan jag gick upp på scenen så pendlade jag mellan att vara hypernervös och cool-lugn på något konstigt sätt.

Varför stand up?

– Jag har fått höra att jag är rolig. Så jag ville gärna testa. Eftersom jag läser teater i skolan så kändes det närbesläktat. Många kända komiker i Sverige har ju börjat sina karriärer genom Bungy comedy. Dessutom gillar jag den där kicken när man väl gjort något nytt.

Vad kännetecknar din humor?

– Svårt att säga. Knastertorra skämt kan vara roliga. Men jag kan nog skämta om allt möjligt. Jag driver en hel del med mig själv, om mitt utseende och om hur jag är. Jag är inte speciellt rå i mitt sätt att skoja. Men jag tycker att man kan skoja om vad som helst så länge man gör det med ansvar.

Varför tar du hem segern?

– Kanske för att jag tar för mig mycket, att jag vågar. Jag pratar självsäkert och sätter inga hinder för mig själv.

Vad skrattar du åt själv?

– Jag är väldigt bred, jag kan skratta åt allt möjligt.

Vad gör du om fem år?

– Då hoppas jag att jag har rest mycket! Och att jag har gjort betydligt mer stand up. Men vem vet? Vi får se hur det går på tisdag.