2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Hampus: "Roligast blir det när det ballar ur"

TALANG: Hampus Hedström, 18, Sunne

Hur kändes det att debutera som ståuppare?

– Adrenalin! Extremt mycket glädje också. Som att åka bergochdalbana. Det var oerhört nervöst innan, det är väldigt naket att göra stand up. Du blottar dig själv. men när jag väl hade kommit upp på scenen och dragit det första skämtet så var det bara roligt. jag hade kunnat stå kvar hur länge som helst.

Varför stand up?

– Det verkar ju jäkla roligt. Du kan få folk att skratta, att ha roligt. Det är en väldigt ärlig, och även simpel, kulturform. Jag var tvungen att testa, dels för adrenalinkicken, men också just bara för att testa.

Vad kännetecknar din humor?

– Jag gör en hel del om åldersskillnader. Mellan typ pensionärer och min generation. Mer relaterbar humor än överraskningshumor. Mer så att du känner igen dig i situationerna.

Varför tar du hem segern?

– Jag har sett alla som medverkar och det är sjukt imponerande hur roliga alla var. Många guldkorn! Om jag är lite kaxig så tror jag att jag har en bra publikkontakt. Det kan vara min styrka.

Vad skrattar du åt själv?

– Vrickad humor! Jag är lättroad. men roligast blir det när det ballar ur, går över gränsen. Det går att skoja om allt om det görs på rätt sätt. Grotescogänget är en favorit. Louis C.K. en annan.

Vad gör du om fem år?

– Kör stand up för fulla muggar! Får man drömma så vill jag verkligen fortsätta med stand up på en professionell nivå.

– Adrenalin! Extremt mycket glädje också. Som att åka bergochdalbana. Det var oerhört nervöst innan, det är väldigt naket att göra stand up. Du blottar dig själv. men när jag väl hade kommit upp på scenen och dragit det första skämtet så var det bara roligt. jag hade kunnat stå kvar hur länge som helst.

Varför stand up?

– Det verkar ju jäkla roligt. Du kan få folk att skratta, att ha roligt. Det är en väldigt ärlig, och även simpel, kulturform. Jag var tvungen att testa, dels för adrenalinkicken, men också just bara för att testa.

Vad kännetecknar din humor?

– Jag gör en hel del om åldersskillnader. Mellan typ pensionärer och min generation. Mer relaterbar humor än överraskningshumor. Mer så att du känner igen dig i situationerna.

Varför tar du hem segern?

– Jag har sett alla som medverkar och det är sjukt imponerande hur roliga alla var. Många guldkorn! Om jag är lite kaxig så tror jag att jag har en bra publikkontakt. Det kan vara min styrka.

Vad skrattar du åt själv?

– Vrickad humor! Jag är lättroad. men roligast blir det när det ballar ur, går över gränsen. Det går att skoja om allt om det görs på rätt sätt. Grotescogänget är en favorit. Louis C.K. en annan.

Vad gör du om fem år?

– Kör stand up för fulla muggar! Får man drömma så vill jag verkligen fortsätta med stand up på en professionell nivå.