2015-10-09 06:00

2015-10-09 06:00

Daniel: "Gillar när det är skruvat och ganska rått."

TALANG: Daniel Strömberg, 28, Sundsvall

Hur kändes det att debutera som ståuppare?

– Det började med hjärtklappning och att delar av ansiktet domnade bort. Jag tänkte att jag kommer aldrig att kunna gå upp på scenen. Men innan jag var klar byttes det mot eufori. Det var det bästa jag har gjort.

Varför stand up?

– Ja, varför utsätta sig? Jag har faktiskt alltid varit förälskad i stand up men det har tagit åtta, tio år innan jag vågade mig upp på scenen. Att få folk att skratta är det bästa man kan vara med om.

Vad kännetecknar din humor?

– Vardagshumor. Jag är småbarnsförälder så jag hämtar mycket från det livet. Jag gräver där jag står. Det går att hitta humor i att diska till exempel.

Varför tar du hem segern?

– Det skulle väl i så fall vara för att folk känner igen sig i det jag pratar om. Och att man själv kan hitta lite oväntade vägar i situationerna jag tar upp. Plus att jag chockar lite grann. Jag vill lura in publiken på ett visst spår och de tror sig veta var någonstans storyn ska landa, men så tar jag en helt annan väg.

Vad skrattar du åt själv?

– För mig är Louis C.K. bäst. jag gillar när det är skruvat och ganska rått. Gillar också serier som Solsidan och Parlamentet.

Vad gör du om fem år?

– Förhoppningsvis stand up! På en högre, professionell nivå. Jag hoppas att det är nu det börjar.

– Det började med hjärtklappning och att delar av ansiktet domnade bort. Jag tänkte att jag kommer aldrig att kunna gå upp på scenen. Men innan jag var klar byttes det mot eufori. Det var det bästa jag har gjort.

Varför stand up?

– Ja, varför utsätta sig? Jag har faktiskt alltid varit förälskad i stand up men det har tagit åtta, tio år innan jag vågade mig upp på scenen. Att få folk att skratta är det bästa man kan vara med om.

Vad kännetecknar din humor?

– Vardagshumor. Jag är småbarnsförälder så jag hämtar mycket från det livet. Jag gräver där jag står. Det går att hitta humor i att diska till exempel.

Varför tar du hem segern?

– Det skulle väl i så fall vara för att folk känner igen sig i det jag pratar om. Och att man själv kan hitta lite oväntade vägar i situationerna jag tar upp. Plus att jag chockar lite grann. Jag vill lura in publiken på ett visst spår och de tror sig veta var någonstans storyn ska landa, men så tar jag en helt annan väg.

Vad skrattar du åt själv?

– För mig är Louis C.K. bäst. jag gillar när det är skruvat och ganska rått. Gillar också serier som Solsidan och Parlamentet.

Vad gör du om fem år?

– Förhoppningsvis stand up! På en högre, professionell nivå. Jag hoppas att det är nu det börjar.