2015-09-24 09:18

2015-09-24 10:17

P3 Älska i Karlstad

Nu kommer Sveriges radio P3 till Nöjesfabriken med flera av sina programledare. Dessutom kommer flera artister, dj:s och komiker att uppträda.
Dragplåstret är singelaktuella Norlie & KKV.

Hårdrockande Sparzanza kommer, likaså stämningsfulla Vidar. Och roliga paret Sofia och Olof Wretling från humorprogrammet Mammas nya kille. Det är några av de värmländska akterna som gästar Nöjesfabriken och P3 Älska-galan som arrangeras i Karlstad i kväll.

Dessutom kommer Tove Styrke och Norlie & KKV.

– Vi kommer att köra ett set på 45 minuter med våra favoritlåtar, säger Sonny Fahlberg, det är han som är Norlie i duon.

Tillsammans med Kim Vadenhag – KKV – har han släppt 17 singlar och ett album på fem år.

– Singlar är vår grej, det insåg vi tidigt. Det är mer fördelaktigt i dagens musikklimat. Alla lyssnar på det som är på listorna, släpp en massa låtar på ett album så kommer merparten av dom bara att försvinna för folk är mer intresserade av att lyssna på det som ligger på listorna.

Ser fram mot möte

Han ser fram emot att möta en publik.

– Under de senaste åren har vi turnerat intensivt. Det är en helt annat grej än att jobba i studion, vi har lyckas bygga upp en liveshow där vi vet vad som funkar. Vi vill att det kännas bättre, inte en sämre version av det du hör på Spotify typ. Vi kan lova en jävla massa energi, vi är jävligt taggade.

Musiken får mer liv på en scen inför en publik menar Sonny Fahlberg. Folket i publiken sjunger med och skapar stämning.

– Det är en stämning som inte går att ta på när du lyssnar i lurar eller hemma.

När duon skriver sina låtar är det viktigt att de kommer i rätt känsloläge.

– Det måste finnas rätt feeling, rätt vibe i rummet för att det ska funka. Det blir nästan på en barnslig nivå, det ska liksom inte kännas som om man jobbar utan det ska bara kännas kul. Typ.

Ny singel

På fredag släpps singel nummer 18.

– Den kommer vi att spela i Karlstad! Den heter Västerbron och är en lugnare låt än de vi brukar släppa. Vi går utanför vår trygghetszon med den här. Låten handlar om att vara stark och gå vidare efter en jobbig relation. Västerbron i Stockholm har alltid varit känd för att många väljer att hoppa där, alltså ta livet av sig. Vi vill tillföra positiv energi. Vi gamblar med den här singeln, det är nog inte vad folk förväntar sig från oss.

P3 Älska arrangeras på Nöjesfabriken torsdag den 24 september och inträdet är gratis.

Hårdrockande Sparzanza kommer, likaså stämningsfulla Vidar. Och roliga paret Sofia och Olof Wretling från humorprogrammet Mammas nya kille. Det är några av de värmländska akterna som gästar Nöjesfabriken och P3 Älska-galan som arrangeras i Karlstad i kväll.

Dessutom kommer Tove Styrke och Norlie & KKV.

– Vi kommer att köra ett set på 45 minuter med våra favoritlåtar, säger Sonny Fahlberg, det är han som är Norlie i duon.

Tillsammans med Kim Vadenhag – KKV – har han släppt 17 singlar och ett album på fem år.

– Singlar är vår grej, det insåg vi tidigt. Det är mer fördelaktigt i dagens musikklimat. Alla lyssnar på det som är på listorna, släpp en massa låtar på ett album så kommer merparten av dom bara att försvinna för folk är mer intresserade av att lyssna på det som ligger på listorna.

Ser fram mot möte

Han ser fram emot att möta en publik.

– Under de senaste åren har vi turnerat intensivt. Det är en helt annat grej än att jobba i studion, vi har lyckas bygga upp en liveshow där vi vet vad som funkar. Vi vill att det kännas bättre, inte en sämre version av det du hör på Spotify typ. Vi kan lova en jävla massa energi, vi är jävligt taggade.

Musiken får mer liv på en scen inför en publik menar Sonny Fahlberg. Folket i publiken sjunger med och skapar stämning.

– Det är en stämning som inte går att ta på när du lyssnar i lurar eller hemma.

När duon skriver sina låtar är det viktigt att de kommer i rätt känsloläge.

– Det måste finnas rätt feeling, rätt vibe i rummet för att det ska funka. Det blir nästan på en barnslig nivå, det ska liksom inte kännas som om man jobbar utan det ska bara kännas kul. Typ.

Ny singel

På fredag släpps singel nummer 18.

– Den kommer vi att spela i Karlstad! Den heter Västerbron och är en lugnare låt än de vi brukar släppa. Vi går utanför vår trygghetszon med den här. Låten handlar om att vara stark och gå vidare efter en jobbig relation. Västerbron i Stockholm har alltid varit känd för att många väljer att hoppa där, alltså ta livet av sig. Vi vill tillföra positiv energi. Vi gamblar med den här singeln, det är nog inte vad folk förväntar sig från oss.

P3 Älska arrangeras på Nöjesfabriken torsdag den 24 september och inträdet är gratis.