2015-09-23 06:00

2015-09-23 07:54

Krogshow med Larz Kristerz

SCEN: DANSBANDET LARZ KRISTERZ SHOWAR

Ett av landets mest populära dansband gör krogshow i Karlstad. Humor, show och musik blandas i ”Johannas hylla”.

– Det här är femte året vi kör krogshow och att göra det i Karlstad är ett sätt för oss att ta det hela vidare, säger bandets sångare Peter Larsson.

Krogshowen heter ”Johannas hylla” och lånar en del idéer i upplägget från tv-programmet Jills veranda.

– Det blir galet kul. Det är upplagt som en talkshow. Det blir musikaliska möten med gäster.

Divan Johanna gestaltas av Johan Berglund som inte är medlem i bandet till vardags.

– Det blir mat och underhållning inför sittande publik. Det är roligare för oss än de vanliga danskvällarna. Under en krogshow får vi kontakt med publiken på ett helt annat sätt, säger Tobbe Eriksson som spelar keyboard.

– Spelar man till dans fyller du mest en funktion. I en krogshow kan vi leva ut våra lustar och experimentera med musiken, fyller Mikael Eriksson i.

– Vi går in och ut i olika karaktärer och kan spela vilken typ av musik som helst. Allt bygger på våra låtar, på våra hits, det är det som ligger i grunden. Men vi kan brodera ut det hela med en hel del andra influenser. Och en massa skratt såklart. Vi tänker utanför vardagsboxen, förklarar Peter Larsson.

Country och rockabilly

– Det ger oss möjlighet till ett närande växelbruk också, säger Trond Korsmoe.

– Danskvällarna är naturligtvis väldigt viktiga för oss, men det är roligt att kunna göra lite olika saker. Vi är ett dansband i botten, men samtidigt är vi så mycket mer än bara ett dansband. Vi kommer från country och rockabilly och hårdrock. Och vi tycker om att underhålla! Vi har alltid haft en del tokligheter för oss under spelningar. Till exempel har vi haft fiskdamm i pauserna och jätteplockepinn.

– Vi står ju aldrig still under tre timmar en spelkväll, vi vill ju träffa publiken och bjuda på oss själva.

Larz Kristerz kommer ursprungligen från Älvdalen och firar 15 år som band nästa år. I snitt gör gruppen 100 jobb per år.

– Nästa år kommer vi att åka ut på en konserthusturné. Det blir nytt för oss. Vi försöker att bredda oss och utvecklas och känner en stor frihet i vår musikalitet. Det hörs influenser från all musik vi lyssnar på i sättet vi spelar. Vi har fått ett speciellt sound som bara är vårt, konstaterar Peter Larsson.

Larz Kristerz krogshow kommer till Best Western Gustaf Fröding i Karlstad vid sex tillfällen med start den 27 november.

– Det här är femte året vi kör krogshow och att göra det i Karlstad är ett sätt för oss att ta det hela vidare, säger bandets sångare Peter Larsson.

Krogshowen heter ”Johannas hylla” och lånar en del idéer i upplägget från tv-programmet Jills veranda.

– Det blir galet kul. Det är upplagt som en talkshow. Det blir musikaliska möten med gäster.

Divan Johanna gestaltas av Johan Berglund som inte är medlem i bandet till vardags.

– Det blir mat och underhållning inför sittande publik. Det är roligare för oss än de vanliga danskvällarna. Under en krogshow får vi kontakt med publiken på ett helt annat sätt, säger Tobbe Eriksson som spelar keyboard.

– Spelar man till dans fyller du mest en funktion. I en krogshow kan vi leva ut våra lustar och experimentera med musiken, fyller Mikael Eriksson i.

– Vi går in och ut i olika karaktärer och kan spela vilken typ av musik som helst. Allt bygger på våra låtar, på våra hits, det är det som ligger i grunden. Men vi kan brodera ut det hela med en hel del andra influenser. Och en massa skratt såklart. Vi tänker utanför vardagsboxen, förklarar Peter Larsson.

Country och rockabilly

– Det ger oss möjlighet till ett närande växelbruk också, säger Trond Korsmoe.

– Danskvällarna är naturligtvis väldigt viktiga för oss, men det är roligt att kunna göra lite olika saker. Vi är ett dansband i botten, men samtidigt är vi så mycket mer än bara ett dansband. Vi kommer från country och rockabilly och hårdrock. Och vi tycker om att underhålla! Vi har alltid haft en del tokligheter för oss under spelningar. Till exempel har vi haft fiskdamm i pauserna och jätteplockepinn.

– Vi står ju aldrig still under tre timmar en spelkväll, vi vill ju träffa publiken och bjuda på oss själva.

Larz Kristerz kommer ursprungligen från Älvdalen och firar 15 år som band nästa år. I snitt gör gruppen 100 jobb per år.

– Nästa år kommer vi att åka ut på en konserthusturné. Det blir nytt för oss. Vi försöker att bredda oss och utvecklas och känner en stor frihet i vår musikalitet. Det hörs influenser från all musik vi lyssnar på i sättet vi spelar. Vi har fått ett speciellt sound som bara är vårt, konstaterar Peter Larsson.

Larz Kristerz krogshow kommer till Best Western Gustaf Fröding i Karlstad vid sex tillfällen med start den 27 november.