2015-09-13 14:32

2015-09-13 20:49

Kry vann Filmörnen

FILM

Dokumentärfilmen Kry i regi av Ylvaa Johansson från Karlstad tog hem den totala Filmörnen när kortfilmstävlingen gick av stapeln på lördagen.

I programmet beskrevs filmen som följer: En dokumentär där tre unga personer i Turkiet berättar om sin vardag, och om kampen att få leva som de vill.

Den vann även klassen tungvikt och juryn skriver bland annat i sin motivering att gott filmskapande är när en regissör fängslar sin publik och berör på ett djupare plan. Som till exempel att ge åskådaren en inblick i förtryck och orättvisor. Vilket Ylvaa Johansson gjort enligt juryn som även förärade henne priset för bästa regi.

Filmen fick även pris för bästa HBTQI-film.

Superviktklassen vanns av Henrik Axelsson, Sara Tellin & Erik Westergren med filmen Till death do us part, mellanvikt av Olle Ekman och filmen Det sista uppdraget och den yngsta klassen, lättvikt, togs hem av Ghost Mafia gjord av Ingemar Barkman.

Fler vinnare finns på filmornen.se

I programmet beskrevs filmen som följer: En dokumentär där tre unga personer i Turkiet berättar om sin vardag, och om kampen att få leva som de vill.

Den vann även klassen tungvikt och juryn skriver bland annat i sin motivering att gott filmskapande är när en regissör fängslar sin publik och berör på ett djupare plan. Som till exempel att ge åskådaren en inblick i förtryck och orättvisor. Vilket Ylvaa Johansson gjort enligt juryn som även förärade henne priset för bästa regi.

Filmen fick även pris för bästa HBTQI-film.

Superviktklassen vanns av Henrik Axelsson, Sara Tellin & Erik Westergren med filmen Till death do us part, mellanvikt av Olle Ekman och filmen Det sista uppdraget och den yngsta klassen, lättvikt, togs hem av Ghost Mafia gjord av Ingemar Barkman.

Fler vinnare finns på filmornen.se