2015-09-09 06:00

2015-09-09 06:00

Sjögrens Sinatra-sångare klara

KONSERT. 70 VÄRMLÄNNINGAR VILL SJUNGA SINATRA MED SJÖGREN.

NWT har tidigare skrivit om Christer Sjögrens kommande Sinatraturné där lokala Sinatra-entusiaster ska få chansen att sjunga.

Nu är det klart vilka som får göra Sjögren och gänget sällskap på avslutningskonserten i Karlstad.

Det blir två Sinatra-tolkare som får glädjen att ackompanjera Christer Sjögren, Kristin Ampero och Andreas Weise under konserten i Karlstad i december.

– Det känns som en extra krydda på moset, säger en nöjd Christer Sjögren.

Från begravningsentreprenörer till teatervetare – människor i alla åldrar och yrken har hört av sig. Vid varje stop längs turnévägen får en lokal Sinatra-entusiast kliva upp på scenen. I Värmland och Karlstad var trycket så hårt att de fick utse två stycken vinnare. Leif Hultin, 82, från Molkom och Andreas Jonsson, 30, från Kil.

– Två generationer! De har båda rätt tajming och inställning. De har känsla för underhållning, fortsätter Sjögren.

Det är med anledning av att Frank Sinatra skulle ha fyllt 100 år i år som sångaren nu ska turnera med amerikanens låtskatt.

– Det finns en sångare i de flesta människor, många vill få chansen att få stå där framme på scenen och möta en publik. Det har varit nästan 70 personer från Värmland som har skickat in material för oss att lyssna på. Så det här har varit en krävande process, men så jäkla stimulerande!

Med sig på scenen har Sjögren Andreas Weise och Kristin Amparo.

– Egentligen vill vi att alla ska få vara med för alla har verkligen varit bra. Men då skulle konserterna pågå i evigheter! Det gäller att känna efter med magen vilka man tror kommer att funka, både på scenen och kemin mellan oss alla, säger Kristin Amparo.

Sinatraturnén inleds i november och når Karlstad och KCCC 20 december.

Det blir två Sinatra-tolkare som får glädjen att ackompanjera Christer Sjögren, Kristin Ampero och Andreas Weise under konserten i Karlstad i december.

– Det känns som en extra krydda på moset, säger en nöjd Christer Sjögren.

Från begravningsentreprenörer till teatervetare – människor i alla åldrar och yrken har hört av sig. Vid varje stop längs turnévägen får en lokal Sinatra-entusiast kliva upp på scenen. I Värmland och Karlstad var trycket så hårt att de fick utse två stycken vinnare. Leif Hultin, 82, från Molkom och Andreas Jonsson, 30, från Kil.

– Två generationer! De har båda rätt tajming och inställning. De har känsla för underhållning, fortsätter Sjögren.

Det är med anledning av att Frank Sinatra skulle ha fyllt 100 år i år som sångaren nu ska turnera med amerikanens låtskatt.

– Det finns en sångare i de flesta människor, många vill få chansen att få stå där framme på scenen och möta en publik. Det har varit nästan 70 personer från Värmland som har skickat in material för oss att lyssna på. Så det här har varit en krävande process, men så jäkla stimulerande!

Med sig på scenen har Sjögren Andreas Weise och Kristin Amparo.

– Egentligen vill vi att alla ska få vara med för alla har verkligen varit bra. Men då skulle konserterna pågå i evigheter! Det gäller att känna efter med magen vilka man tror kommer att funka, både på scenen och kemin mellan oss alla, säger Kristin Amparo.

Sinatraturnén inleds i november och når Karlstad och KCCC 20 december.