2015-08-18 10:00

2015-08-18 10:18

Ack Värmland nominerat till tre tv-priser

MOLKOM: Nomineringar på Kristallen-galan

Det finns goda chanser att det kommer att skimra lite extra i Värmland framöver. Ulf Malmros tv-serie Ack Värmland är nominerad i inte mindre än tre kategorier när svenska tv-priset Kristallen ska delas ut i slutet av augusti.

Ack Värmland har chansen att bli både Årets humorprogram och Årets program.

Dessutom är Mia Skäringer nominerad för sin roll i serien. Hon spelar Anette, som driver nagel- och fotvårdssalong i Molkom – och dras med en stor och bullrig familj, konstiga grannar och en mer än lovlig udda kollega därtill.

Molkomsbördige regissören Ulf Malmros är regissören bakom komedin, som väckt stort intresse. 1,9 miljoner tittare såg premiärprogrammet. Kritikerkåren kom med både ris och ros, men det är redan klart att det blir en andra säsong.

I kategorin Årets humorprogram tävlar Ack Värmland med Full Patte (SVT), Inte ok (TV3), Morran och Tobias (SVT) och Partaj (Kanal 5).

I kategorin Årets program tävlar Ack Värmland, Breaking News (Kanal 5), Morran och Tobias (SVT) och Parneviks (TV3).

Mia Skäringer gör upp med Christine Meltzer, Partaj, Lena Endre, Viva Hate, Moa Gammel, Jordskott, och Rachel Mohlin, Partaj, om titeln Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion.

Kristallen är instiftat för att ”stimulera till produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet samt ge den svenska tv-branschen en möjlighet att växla synpunkter och erfarenheter från produktion av tv-program”.

Årets Kristallengala sänds i TV3 den 30 augusti, klockan 20, direkt från Stockholmsmässan i södra Stockholm.

Ack Värmland har chansen att bli både Årets humorprogram och Årets program.

Dessutom är Mia Skäringer nominerad för sin roll i serien. Hon spelar Anette, som driver nagel- och fotvårdssalong i Molkom – och dras med en stor och bullrig familj, konstiga grannar och en mer än lovlig udda kollega därtill.

Molkomsbördige regissören Ulf Malmros är regissören bakom komedin, som väckt stort intresse. 1,9 miljoner tittare såg premiärprogrammet. Kritikerkåren kom med både ris och ros, men det är redan klart att det blir en andra säsong.

I kategorin Årets humorprogram tävlar Ack Värmland med Full Patte (SVT), Inte ok (TV3), Morran och Tobias (SVT) och Partaj (Kanal 5).

I kategorin Årets program tävlar Ack Värmland, Breaking News (Kanal 5), Morran och Tobias (SVT) och Parneviks (TV3).

Mia Skäringer gör upp med Christine Meltzer, Partaj, Lena Endre, Viva Hate, Moa Gammel, Jordskott, och Rachel Mohlin, Partaj, om titeln Årets kvinnliga skådespelare i en tv-produktion.

Kristallen är instiftat för att ”stimulera till produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet samt ge den svenska tv-branschen en möjlighet att växla synpunkter och erfarenheter från produktion av tv-program”.

Årets Kristallengala sänds i TV3 den 30 augusti, klockan 20, direkt från Stockholmsmässan i södra Stockholm.