2015-08-14 16:17

2015-08-14 16:18

Jämställt bland akterna på The Island Festival

FESTIVAL: Karlstad blir undantag i ett mansdominerat år

I morgon kommer 10 000 i publiken att ta emot sju artister till Sandgrundsudden och The Island Festival. Av de sju akterna är tre mansdominerade, tre kvinnodominerade och en mixad.

– Karlstad ska vara en stad för alla, och vi är glada över att vara värdar för en festival med ett helt jämställt artistutbud, säger Per-Inge Lidén (MP), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Tidigare i sommar har bland andra Bråvallafestivalen och Summerburst kritiserats för sin höga mansdominans. På Bråvalla var nästan 80 procent av akterna mansdominerade och på Summerburst var bara fyra av totalt 33 akter kvinnodominerade.

Trots att det är samma arrangör (Live Nation) för såväl Summerburst som The Island Festival är Karlstadfestivalen alltså helt jämställd.

– Det känns väldigt bra. Även om kommunen i det här fallet inte haft chans att påverka artistutbudet, så är vi glada över att just Karlstad blir platsen för sommarens kanske mest jämställda festival, säger Per-Inge Lidén.

The Island Festival - som bland annat innebär David Guettas enda spelning i Sverige i år - har redan blivit en slutsåld succé. Just nu vill många köpa biljetter i andrahand via festivalens Facebook-sida, och planen är att evenemanget ska bli årligen återkommande.

– Karlstad ska vara en stad för alla, och vi är glada över att vara värdar för en festival med ett helt jämställt artistutbud, säger Per-Inge Lidén (MP), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Tidigare i sommar har bland andra Bråvallafestivalen och Summerburst kritiserats för sin höga mansdominans. På Bråvalla var nästan 80 procent av akterna mansdominerade och på Summerburst var bara fyra av totalt 33 akter kvinnodominerade.

Trots att det är samma arrangör (Live Nation) för såväl Summerburst som The Island Festival är Karlstadfestivalen alltså helt jämställd.

– Det känns väldigt bra. Även om kommunen i det här fallet inte haft chans att påverka artistutbudet, så är vi glada över att just Karlstad blir platsen för sommarens kanske mest jämställda festival, säger Per-Inge Lidén.

The Island Festival - som bland annat innebär David Guettas enda spelning i Sverige i år - har redan blivit en slutsåld succé. Just nu vill många köpa biljetter i andrahand via festivalens Facebook-sida, och planen är att evenemanget ska bli årligen återkommande.