2015-07-28 06:00

2015-07-30 07:09

Vad händer i hitmakeriet just nu?

HALLÅ DÄR...

...Christian Oscarsson, musikproducent från Edsvalla, som just nu är aktuell med singeln Let's go med Ardit Cuni. Förra året stod han bakom den officiella Europride-låten Love med Hector Lopez.

Vad händer i hitmakeriet just nu?

– Just nu fokuserar jag på filmmusik för USA och Asien. Jag komponerar filmmusik på förhand och sänder över till de bolag jag samarbetar med utomlands, och de sköter distributionen vidare. Så när jag gjort min del får jag bara hoppas att musiken sedan hamnar på ett passande ställe.

Hur gick det till när ni skapade Let's go?

– Den låg faktiskt på hyllan ett tag efter att jag hade skrivit melodin och grundstrukturen. Men jag kände att den var bra, så jag skickade den till Linda Sonnvik, Dilbas manager, och hon skrev låttexten. Sedan lade Euphoria-producenten Peter Boström sista touchen på den. När Ardit Cuni från Albanien kontaktade mig och ville samarbeta skickade jag över Let's go och han föll för den direkt.

Hur är det att ha Edsvalla som bas för din musikproduktion?

– Det är rätt skönt. Eftersom så mycket kontakter sker via telefon och mejl behöver jag inte sitta i Stockholm och jobba. Det funkar bra att sitta i lilla Edsvalla och skicka ut min musik över världen.

Vad hoppas du på framöver?

– Just nu går Let's go väldigt bra utomlands och den officiella musikvideon släpps nu i början av augusti. Let's go har spelats på radio i Sverige, och jag hoppas att den blir min stora hit även här hemma. Ardit Cuni har en stor fanbase i Albanien och det vore kul om han fick fler svenska fans och spelningar här.

Vad händer i hitmakeriet just nu?

– Just nu fokuserar jag på filmmusik för USA och Asien. Jag komponerar filmmusik på förhand och sänder över till de bolag jag samarbetar med utomlands, och de sköter distributionen vidare. Så när jag gjort min del får jag bara hoppas att musiken sedan hamnar på ett passande ställe.

Hur gick det till när ni skapade Let's go?

– Den låg faktiskt på hyllan ett tag efter att jag hade skrivit melodin och grundstrukturen. Men jag kände att den var bra, så jag skickade den till Linda Sonnvik, Dilbas manager, och hon skrev låttexten. Sedan lade Euphoria-producenten Peter Boström sista touchen på den. När Ardit Cuni från Albanien kontaktade mig och ville samarbeta skickade jag över Let's go och han föll för den direkt.

Hur är det att ha Edsvalla som bas för din musikproduktion?

– Det är rätt skönt. Eftersom så mycket kontakter sker via telefon och mejl behöver jag inte sitta i Stockholm och jobba. Det funkar bra att sitta i lilla Edsvalla och skicka ut min musik över världen.

Vad hoppas du på framöver?

– Just nu går Let's go väldigt bra utomlands och den officiella musikvideon släpps nu i början av augusti. Let's go har spelats på radio i Sverige, och jag hoppas att den blir min stora hit även här hemma. Ardit Cuni har en stor fanbase i Albanien och det vore kul om han fick fler svenska fans och spelningar här.