2015-07-19 15:33

2015-07-19 15:33

Roligt för både stora och små

Karlstad

Peter Pan i nytolkning i Mariebergsskogen.

Det är en förväntansfull publik som strömmar in. Och som regissören David Runqvist själv skriver i programbladet kommer många i publiken att få sitt livs första teaterupplevelse genom historien om Peter Pan & Kapten Kroks krok.

Föreställningen inleds tidigt med en glittrande och träffsäker duett framförd av den lekfulle och karismatiske Peter Pan (Christopher Grahn) tillsammans med den tindrande och egensinniga Tingeling (Agnes Karlsson Fraenki). Denna fängslande inledning följs av ett hejdundrande sångnummer med hela ensemblen och det råder ingen tvekan om att äventyret har börjat. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta för det här är ett begåvat gäng som kommer att bjuda på högklassig underhållning. Författaren Barrie (Johan Lindqvist) leder både publik och karaktärer så att historien blir berättad precis så som han önskar.

Och det är en trollbunden publik som följer med på sagans slingrande stigar. Detta nyskrivna manus förtäljer en spännande skattjakt i landet Ingenstans och vi får veta hur det gick till när den unge Jasper Krok förvandlades till Kapten Krok. Oskar Nyström glänser i rollen som den fåfänge och något missförstådda Jasper Krok. Finurliga ordlekar levereras skickligt och hjärtlig humor lockar både stora och små till skratt. Man kan ana att de minsta i publiken charmas lite extra av den tokiga Tandlös (Johanna Boes) och den lustiga Blöjan (Filip Hjalmarsson).

Musiken, med vackra melodier kombinerat med fantastiska sångröster, skapar flera av kvällens höjdpunkter. Smidiga scenlösningar och enkel koreografi smälter naturligt ihop med berättelsen som skildras på scenen. Under föreställningen introduceras en del sidospår som lämnas utan att helt ha knutits in i handlingen, men vad gör det? Det är ju äventyret som är det roliga!

! Imponerande bra nyskriven musik av Gustaf Andersson.

? Ett sockerromantiskt sångnummer i slutet av första akten – för att öka fikaförsäljningen?

Det är en förväntansfull publik som strömmar in. Och som regissören David Runqvist själv skriver i programbladet kommer många i publiken att få sitt livs första teaterupplevelse genom historien om Peter Pan & Kapten Kroks krok.

Föreställningen inleds tidigt med en glittrande och träffsäker duett framförd av den lekfulle och karismatiske Peter Pan (Christopher Grahn) tillsammans med den tindrande och egensinniga Tingeling (Agnes Karlsson Fraenki). Denna fängslande inledning följs av ett hejdundrande sångnummer med hela ensemblen och det råder ingen tvekan om att äventyret har börjat. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta för det här är ett begåvat gäng som kommer att bjuda på högklassig underhållning. Författaren Barrie (Johan Lindqvist) leder både publik och karaktärer så att historien blir berättad precis så som han önskar.

Och det är en trollbunden publik som följer med på sagans slingrande stigar. Detta nyskrivna manus förtäljer en spännande skattjakt i landet Ingenstans och vi får veta hur det gick till när den unge Jasper Krok förvandlades till Kapten Krok. Oskar Nyström glänser i rollen som den fåfänge och något missförstådda Jasper Krok. Finurliga ordlekar levereras skickligt och hjärtlig humor lockar både stora och små till skratt. Man kan ana att de minsta i publiken charmas lite extra av den tokiga Tandlös (Johanna Boes) och den lustiga Blöjan (Filip Hjalmarsson).

Musiken, med vackra melodier kombinerat med fantastiska sångröster, skapar flera av kvällens höjdpunkter. Smidiga scenlösningar och enkel koreografi smälter naturligt ihop med berättelsen som skildras på scenen. Under föreställningen introduceras en del sidospår som lämnas utan att helt ha knutits in i handlingen, men vad gör det? Det är ju äventyret som är det roliga!

! Imponerande bra nyskriven musik av Gustaf Andersson.

? Ett sockerromantiskt sångnummer i slutet av första akten – för att öka fikaförsäljningen?

Teater

Peter Pan & Kapten Kroks krok

Friluftsteatern i Mariebergsskogen, Karlstad

Publik: cirka 950 (fullsatt)