2015-07-18 06:00

2015-07-18 06:00

Nära haveri för praktkalkon

Här syns skådespelare som spelar över på ett sätt som undertecknad sällan skådat. Monster som istället för att vara utseendemässigt skrämmande är som hämtade från valfri barnfilm, eller möjligtvis Star Wars. En svårslaget rörig och osannolik handling.

Andy och Lana Wachowski står bakom denna praktkalkon – som manusförfattare och regissörer – vilket är smått ofattbart med tanke på deras meritlistor.

Channing Tatum är om möjligt stelare än vanligt; det hjälper liksom inte att han har flashiga skor att luftsurfa med. Mila Kunis har ingen kul rollfigur men att hon kan prestera på hög nivå vet vi sedan tidigare (Black Swan), så hennes tafatta försök som toalettstädande rymddrottning får passera.

Den härligt bombastiska filmmusiken av Michael Giacchino och de informativa minidokumentärerna är det som undviker ett totalt haveri. Men Jupiter Ascending är verkligen inte långt ifrån att vara ett sjunkande (rymd)skepp...

Här syns skådespelare som spelar över på ett sätt som undertecknad sällan skådat. Monster som istället för att vara utseendemässigt skrämmande är som hämtade från valfri barnfilm, eller möjligtvis Star Wars. En svårslaget rörig och osannolik handling.

Andy och Lana Wachowski står bakom denna praktkalkon – som manusförfattare och regissörer – vilket är smått ofattbart med tanke på deras meritlistor.

Channing Tatum är om möjligt stelare än vanligt; det hjälper liksom inte att han har flashiga skor att luftsurfa med. Mila Kunis har ingen kul rollfigur men att hon kan prestera på hög nivå vet vi sedan tidigare (Black Swan), så hennes tafatta försök som toalettstädande rymddrottning får passera.

Den härligt bombastiska filmmusiken av Michael Giacchino och de informativa minidokumentärerna är det som undviker ett totalt haveri. Men Jupiter Ascending är verkligen inte långt ifrån att vara ett sjunkande (rymd)skepp...

Jupiter Ascending

Regi: Andy och Lana Wachowski

Extramaterial: två minidokumentärer.