2015-07-08 10:43

2015-07-08 10:43

Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm

Det blev inte Karlstad denna gång. Eurovision Song Contest 2016 kommer att hållas i Globen i Stockholm, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Efter Måns Zelmerlöws seger i Wien i slutet av maj var det en öppen fråga vilken stad som skulle bli värd för tävlingen. I Karlstad fanns förhoppningar, även om det i realiteten skulle vara svårt att husera ett så stort evenemang.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Nästa år kommer ett 40-tal länder göra upp om segern, och finalen kommer att äga rum i Globen och Tele2 Arena i Stockholm.

Efter Måns Zelmerlöws seger i Wien i slutet av maj var det en öppen fråga vilken stad som skulle bli värd för tävlingen. I Karlstad fanns förhoppningar, även om det i realiteten skulle vara svårt att husera ett så stort evenemang.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Nästa år kommer ett 40-tal länder göra upp om segern, och finalen kommer att äga rum i Globen och Tele2 Arena i Stockholm.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.