2015-06-17 06:00

2015-06-17 06:00

Vad är syftet med popkollot?

HALLÅ DÄR...

Kalle Widén, gitarrist i gruppen Elder Flower som smygstartar sin sommarturné i hamnen i Arvika i kväll. Bandet är med i Equalize Music som arrangerar popkollo i Arvika som börjar den 22 juni.

– Popkollot riktar sig till unga kvinnor i åldern 12-18 år. Vi hoppas att de får ett stärkt självförtroende och att musikskapandet blir en självklarhet för dem. Som kille har jag haft det förspänt i musiken, och jag blir respekterad enligt de sociala normer som finns i en replokal. Men så ser det inte ut för tjejer i dag. Vi hoppas att de går ut i världen och är med och ändrar den.

Hur bildades Elder Flower?

– Bandet föddes ur en gemensam förkärlek till New wave och 80-talets ljudbild samt indiepop och postrock. Vi har influerats av en rik blandning, som till exempel Little Dragon och Bosnian Rainbows.

Var hämtar ni inspiration?

– Från ett potpurri av olika slags medier – visuell design, bildkonst och ljud. Vi lyssnar på andra band och funderar över vad som går att låna och göra till vårt eget. När jag var yngre hade jag en VHS-kassett med Robotech. Den har gett mig inspiration till en låt då det är en episk animeserie och fantastisk kärlekshistoria.

Vad kan publiken förvänta sig av er sommarturné?

– Vi har riktigt energiska liveshower. Vår bakgrund ligger i improvisationsmusik, så inget gig blir det andra likt. Vi har ett stort utbyte med publiken och på Putte i Parken utökar vi bandet på scen för att maxa upplevelsen. I höst släpper vi en EP, och spelar in en musikvideo. Vi bokar in nya datum nu och hoppas spela mycket ute i Europa.

Hur översätter ni er vision till praktik?

– Vi tar tillvara på impulser och kör med mycket hjärta. Rent fysiskt på scen har jag en tendens att klättra upp i ljusriggar och springa ut i publiken och spela. En gång när mitt axelband gick sönder kastade jag upp gitarren i luften och försökte fånga ackorden samtidigt som jag slog an dem. Rent musikaliskt använder vi reverb och delay för att det ska kännas luftigt. Vi söker ett episkt tilltal med stora vidder.

 

– Popkollot riktar sig till unga kvinnor i åldern 12-18 år. Vi hoppas att de får ett stärkt självförtroende och att musikskapandet blir en självklarhet för dem. Som kille har jag haft det förspänt i musiken, och jag blir respekterad enligt de sociala normer som finns i en replokal. Men så ser det inte ut för tjejer i dag. Vi hoppas att de går ut i världen och är med och ändrar den.

Hur bildades Elder Flower?

– Bandet föddes ur en gemensam förkärlek till New wave och 80-talets ljudbild samt indiepop och postrock. Vi har influerats av en rik blandning, som till exempel Little Dragon och Bosnian Rainbows.

Var hämtar ni inspiration?

– Från ett potpurri av olika slags medier – visuell design, bildkonst och ljud. Vi lyssnar på andra band och funderar över vad som går att låna och göra till vårt eget. När jag var yngre hade jag en VHS-kassett med Robotech. Den har gett mig inspiration till en låt då det är en episk animeserie och fantastisk kärlekshistoria.

Vad kan publiken förvänta sig av er sommarturné?

– Vi har riktigt energiska liveshower. Vår bakgrund ligger i improvisationsmusik, så inget gig blir det andra likt. Vi har ett stort utbyte med publiken och på Putte i Parken utökar vi bandet på scen för att maxa upplevelsen. I höst släpper vi en EP, och spelar in en musikvideo. Vi bokar in nya datum nu och hoppas spela mycket ute i Europa.

Hur översätter ni er vision till praktik?

– Vi tar tillvara på impulser och kör med mycket hjärta. Rent fysiskt på scen har jag en tendens att klättra upp i ljusriggar och springa ut i publiken och spela. En gång när mitt axelband gick sönder kastade jag upp gitarren i luften och försökte fånga ackorden samtidigt som jag slog an dem. Rent musikaliskt använder vi reverb och delay för att det ska kännas luftigt. Vi söker ett episkt tilltal med stora vidder.