2015-06-13 13:15

2015-06-14 08:28

Lots of Love bjöd på en stark line-up

FESTIVAL

Lots of Love heter endagsfestivalen som har anordnats på Sandgrund under skolavslutningskvällen fem år i rad.

Syftet med kvällen är alltid att ge alla besökare en trygg miljö fri från både alkohol och andra droger. I år hade man en fantastisk line-up med flera stora akter och det bjöds på minst lika mycket kärlek som tidigare år.

Folk kom och gick under hela kvällen och i slutet av evenemanget berättades det att man slagit publikrekord. Drygt hela 5000 personer sökte sig till Sandgrundsparken för att umgås och höra bra musik.
Startfältet bestod av Kristian Anttila, Oh Mothership och Marlene, sedan äntrades scenen av bandet Urban Cone som öppnade sin spelning med hiten Sadness Disease. Efter en stund berättade de att det är sista gången på länge de spelade i Sverige och utbrast: ”Det är fan bäst att spela hemma”. När publiken började ana introt till den lite äldre låten Urban Photograph blev det om möjligt ännu fler leenden och ännu mer dans!

Området påminde väldigt mycket om föregående år. Man kunde bland annat äta mat, testa på sumobrottning, yoga och prata med tjejjouren. Tack vare Karlstad Energi kunde man dessutom ladda sin telefon vilket troligtvis blev en räddning för många.

Innan det blev dags för Little Jinder att ta över började det bli mer folk i rullning, både framme vid scenen och i resten av parken. Det var dock inte förrän kvällens huvudakt, Thomas Stenström, blev påannonserad som det för första gången blev lite trängsel bland publiken.
Han brände av flera kända låtar som man dansade och myste till och när han sedan avslutade med bland annat Slå mig hårt i ansiktet, som hörts på radio en hel del under året, rusade människor fram till scenen för att ta del av gemenskapen och glädjen.

Liksom förra året resulterade festivalen i en otroligt bra kväll för många i olika åldrar. Det faktum att kvällssolen värmde ända tills den gick ned är definitivt värt att nämna eftersom det blev en stor stämningshöjare.

Syftet med kvällen är alltid att ge alla besökare en trygg miljö fri från både alkohol och andra droger. I år hade man en fantastisk line-up med flera stora akter och det bjöds på minst lika mycket kärlek som tidigare år.

Folk kom och gick under hela kvällen och i slutet av evenemanget berättades det att man slagit publikrekord. Drygt hela 5000 personer sökte sig till Sandgrundsparken för att umgås och höra bra musik.
Startfältet bestod av Kristian Anttila, Oh Mothership och Marlene, sedan äntrades scenen av bandet Urban Cone som öppnade sin spelning med hiten Sadness Disease. Efter en stund berättade de att det är sista gången på länge de spelade i Sverige och utbrast: ”Det är fan bäst att spela hemma”. När publiken började ana introt till den lite äldre låten Urban Photograph blev det om möjligt ännu fler leenden och ännu mer dans!

Området påminde väldigt mycket om föregående år. Man kunde bland annat äta mat, testa på sumobrottning, yoga och prata med tjejjouren. Tack vare Karlstad Energi kunde man dessutom ladda sin telefon vilket troligtvis blev en räddning för många.

Innan det blev dags för Little Jinder att ta över började det bli mer folk i rullning, både framme vid scenen och i resten av parken. Det var dock inte förrän kvällens huvudakt, Thomas Stenström, blev påannonserad som det för första gången blev lite trängsel bland publiken.
Han brände av flera kända låtar som man dansade och myste till och när han sedan avslutade med bland annat Slå mig hårt i ansiktet, som hörts på radio en hel del under året, rusade människor fram till scenen för att ta del av gemenskapen och glädjen.

Liksom förra året resulterade festivalen i en otroligt bra kväll för många i olika åldrar. Det faktum att kvällssolen värmde ända tills den gick ned är definitivt värt att nämna eftersom det blev en stor stämningshöjare.

  • Ida Myrin