2015-03-07 06:00

2015-03-07 16:46

NWT:s panel tippar Andra chansen

MELODIFESTIVALEN

Vem får chansen till final? Fyra dueller och fyra vinnare som ska göra sällskap med de väntande övriga i finalfältet. Blir det allsång och folkpark, eld eller trummor? NWT:s panel är den här veckan förbluffande överens.

Duell 1

Andreas Weise ”Bring out the fire” mot Linus Svenning ”Forever starts today”

Anna: "Det blir trummorna som överröstar de leende guldbyxorna i första duellen. Rytmen och melodin har bättre fäste i klistret och trots att Andreas Weise gör allt han kan för att charma så tar sig stompiga Linus vidare till final.

Till final: Linus Svenning

Kristofer: "Weises nummer var något jag trodde skulle landa runt en meningslös femteplats i Östersund men som överraskande fick en chans till. Svennings nya stil med nytt språk och högre tempo hade andra chansen skrivet över hela sitt framträdande i första deltävlingen.  Svårtippat - men jag tror att Weise faller på sin egen gubbighet den här gången och att Svenning helt enkelt tilltalar en röststarkare tittarskara. 

Till final: Linus Svenning

Veronica: "Trots massiv pyroteknik på scen slår det aldrig gnistor om Lill-Weises låt. Han gör en mycket stabil insats, men det räcker inte. Linus Svenning har den bättre låten och går vinnande ur den här striden. Etnotrummor går aldrig att räkna bort!

Till final: Linus Svenning

 

Duell 2

Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar” mot Kristin Amparo ”I see you”

Anna: "Folkpark och fiol möter powerballad och stora gester. Båda har visat sig svajiga på olika sätt så mest folkkär vinner, eller? Det är oerhört svårt att sia om det detta men ställd mot alla andra bidrag i de här duellerna så är det enda tradigt jordnära bidraget och det vinner han på Kvinnabösken. 

Till final: Hasse Andersson

Kristofer: "I Östersund vädrade favorittippade Kristin Amparo falska toner och blåste inte alls liv i den omfångsrika balladen. I Örebro tjoade sig Hasses rutin, glädje och skånska som väntat in på topp fyra.  Upphaussade Amparo vinner nog det här om hon inte trampar snett bland oktaverna igen. Men finalen har redan Jessicas fina tryckarballad och behöver verkligen en mogen, sydsvensk smakbrytning. Jag säger kör hårt Hasse! 

Till final: Hasse Andersson

Veronica: "Hasses skånska dansbandsschlager är så hjärtlig och genuin att hela jag smälter. Till skillnad från Kristin, som både har svårt att hålla tonen ibland och tar wailfesten lite väl långt, personifierar Hasse landsbygd och gamla goda tider. Så på med dansskorna och bjud upp nån som har dig kär!

Till final: Hasse Andersson

 

Duell 3

Dolly Style ”Hello hi” mot Dinah Nah ”Make me (la la la)”

Anna:  "Tre My litte ponys mot en kan tyckas som en ojämn match. Men i kampen om att charma smurfhitsfansen har nog de äldre glitterröstarna snabbare fingrar på appen och kommer få se Dinah dansa hela vägen till finalen. 

Till final: Dinah Nah

Kristofer: "Dolly Style var kul och medryckande i ungefär tio sekunder - något som räckte för att tillräckligt många juniorer skulle skjutsa in trion på topp fyra. Dina Nahs spinningpass med hookig refräng förstod jag skulle glida upp i topp i Örebro.  Dollytjejernas tramsiga eurodisco är nog inte tillräckligt intressant längre för att orka ge Dinah Nah och hennes modernare tongångar en match. 

Till final: Dinah Nah

Veronica: "Det är inte bara för att min älskade katt heter Dolly som jag håller och hejar på docktrion med stil. Bidraget är en härlig mix av glädje, sockerchock och konfetti! Är det inte det hela Melodifestivalen handlar om? Plus att Hagförs-Jimmy varit med och skrivit låten. Vad mer begär ni? Snälla låt dagispopen segra över den gräsliga gymtechnon från underjorden!

Till final: Dolly Style

 

Duell 4

Behrang Miri feat. Victor Crone ”Det rår vi inte för” mot Samir & Viktor ”Groupie”

Anna: "Det är sorgligt att konstatera att Behrang och Victor, förstärkta av tidigare mellovinnaren Malena Ernman, inte kommer längre än hit. I finalen vill nämligen publiken sjunga allsång i tv-soffan och det gör de glatt till Samir och Viktor. 

Till final: Samir och Viktor

Kristofer: "Samir & Viktors "festligheter" skulle bara promenera raka vägen in i finalen men fick otippat nöja sig med uppsamlingsheatet. Behrang Miris trivsamma rap på svenska hade en mer given plats i andra chansen - där han nu toppar laget med ett gästspel av Malena Ernman.  Jag tror dock inte att det är tillräckligt för att hålla dokusåpatramset borta från finalen. 

Till final: Samir & Viktor

Veronica: "Kampen om fjortisrösterna är redan avgjord på förhand. Trots supervärvningen av Malena Ernman som körtjej blir nog den här duellen väldigt tung för Behrang och Victor att ta hem. Vad man än tycker om Groupie-fjantarna och den genomusla låttexten har de lyckats med sin sluga hjärntvättning. Låten är precis överallt och nu även i final. Pust!

Till final: Samir & Viktor

 

Duell 1

Andreas Weise ”Bring out the fire” mot Linus Svenning ”Forever starts today”

Anna: "Det blir trummorna som överröstar de leende guldbyxorna i första duellen. Rytmen och melodin har bättre fäste i klistret och trots att Andreas Weise gör allt han kan för att charma så tar sig stompiga Linus vidare till final.

Till final: Linus Svenning

Kristofer: "Weises nummer var något jag trodde skulle landa runt en meningslös femteplats i Östersund men som överraskande fick en chans till. Svennings nya stil med nytt språk och högre tempo hade andra chansen skrivet över hela sitt framträdande i första deltävlingen.  Svårtippat - men jag tror att Weise faller på sin egen gubbighet den här gången och att Svenning helt enkelt tilltalar en röststarkare tittarskara. 

Till final: Linus Svenning

Veronica: "Trots massiv pyroteknik på scen slår det aldrig gnistor om Lill-Weises låt. Han gör en mycket stabil insats, men det räcker inte. Linus Svenning har den bättre låten och går vinnande ur den här striden. Etnotrummor går aldrig att räkna bort!

Till final: Linus Svenning

 

Duell 2

Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar” mot Kristin Amparo ”I see you”

Anna: "Folkpark och fiol möter powerballad och stora gester. Båda har visat sig svajiga på olika sätt så mest folkkär vinner, eller? Det är oerhört svårt att sia om det detta men ställd mot alla andra bidrag i de här duellerna så är det enda tradigt jordnära bidraget och det vinner han på Kvinnabösken. 

Till final: Hasse Andersson

Kristofer: "I Östersund vädrade favorittippade Kristin Amparo falska toner och blåste inte alls liv i den omfångsrika balladen. I Örebro tjoade sig Hasses rutin, glädje och skånska som väntat in på topp fyra.  Upphaussade Amparo vinner nog det här om hon inte trampar snett bland oktaverna igen. Men finalen har redan Jessicas fina tryckarballad och behöver verkligen en mogen, sydsvensk smakbrytning. Jag säger kör hårt Hasse! 

Till final: Hasse Andersson

Veronica: "Hasses skånska dansbandsschlager är så hjärtlig och genuin att hela jag smälter. Till skillnad från Kristin, som både har svårt att hålla tonen ibland och tar wailfesten lite väl långt, personifierar Hasse landsbygd och gamla goda tider. Så på med dansskorna och bjud upp nån som har dig kär!

Till final: Hasse Andersson

 

Duell 3

Dolly Style ”Hello hi” mot Dinah Nah ”Make me (la la la)”

Anna:  "Tre My litte ponys mot en kan tyckas som en ojämn match. Men i kampen om att charma smurfhitsfansen har nog de äldre glitterröstarna snabbare fingrar på appen och kommer få se Dinah dansa hela vägen till finalen. 

Till final: Dinah Nah

Kristofer: "Dolly Style var kul och medryckande i ungefär tio sekunder - något som räckte för att tillräckligt många juniorer skulle skjutsa in trion på topp fyra. Dina Nahs spinningpass med hookig refräng förstod jag skulle glida upp i topp i Örebro.  Dollytjejernas tramsiga eurodisco är nog inte tillräckligt intressant längre för att orka ge Dinah Nah och hennes modernare tongångar en match. 

Till final: Dinah Nah

Veronica: "Det är inte bara för att min älskade katt heter Dolly som jag håller och hejar på docktrion med stil. Bidraget är en härlig mix av glädje, sockerchock och konfetti! Är det inte det hela Melodifestivalen handlar om? Plus att Hagförs-Jimmy varit med och skrivit låten. Vad mer begär ni? Snälla låt dagispopen segra över den gräsliga gymtechnon från underjorden!

Till final: Dolly Style

 

Duell 4

Behrang Miri feat. Victor Crone ”Det rår vi inte för” mot Samir & Viktor ”Groupie”

Anna: "Det är sorgligt att konstatera att Behrang och Victor, förstärkta av tidigare mellovinnaren Malena Ernman, inte kommer längre än hit. I finalen vill nämligen publiken sjunga allsång i tv-soffan och det gör de glatt till Samir och Viktor. 

Till final: Samir och Viktor

Kristofer: "Samir & Viktors "festligheter" skulle bara promenera raka vägen in i finalen men fick otippat nöja sig med uppsamlingsheatet. Behrang Miris trivsamma rap på svenska hade en mer given plats i andra chansen - där han nu toppar laget med ett gästspel av Malena Ernman.  Jag tror dock inte att det är tillräckligt för att hålla dokusåpatramset borta från finalen. 

Till final: Samir & Viktor

Veronica: "Kampen om fjortisrösterna är redan avgjord på förhand. Trots supervärvningen av Malena Ernman som körtjej blir nog den här duellen väldigt tung för Behrang och Victor att ta hem. Vad man än tycker om Groupie-fjantarna och den genomusla låttexten har de lyckats med sin sluga hjärntvättning. Låten är precis överallt och nu även i final. Pust!

Till final: Samir & Viktor