2015-02-21 06:00

2015-11-20 08:56

NWT:s melloexperter tippar tredje deltävlingen

NÖJE

Det har blivit dags för den tredje deltävlingen i årets Melodifestival och som vanligt delar NWT:s jury ut både ris och ros.

1. Ellen Benediktsson - Insomnia

Veronica: Det här är ingen liten Songbird det här inte. Ellen har poppat till sig och bjuder till skillnad från förra året på en storslagen show med trappor och dansare. Låten är en blandning mellan Loreens Euphoria och T.a.t.u:s All the things she said. Om det är ett vinnande koncept återstår att se. Betyg: 3

Kristofer: Ellen har tuffat till sig efter förra årets stillsamma skräll Songbird och gör nu moderna Euphoria-rörelser och vill köra Loreen-trenden ett varv till. En aning daterat men andra chansen finns inom räckhåll. Betyg: 2

Anna: Insomnia bygger arkitektoniskt med beats men är bara stavelserna från Euforia i refrängen och resultatet blir ett luftslott så lätt att det kan blåsa iväg till en andra chans. Betyg: 2


2. Kalle Johansson - För din skull

Veronica: Klämkäck pöjkspoling med sug i blicken som kör handklapp och antagligen diggar Tomas Ledin i smyg. Det är svårt att tycka illa om både Kalle och låten, men numret har tyvärr ingen vidare tyngd. Betyg: 2

Kristofer: Tråkigaste artistnamnet i mellohistorien får nöja sig med en något omskriven version av Petra Marklunds gamla hit Händerna mot himlen. Tam pop på svenska som får respass direkt. Betyg: 1

Anna: Tyvärr, i det här årets tävling är du ännu för valpig för att ha en chans mot de mer rutinerade poppojkarna som är vassare i alla uttryck. Så hej och hej då Kalle! Betyg: 1


3. Andreas Weise - Bring out the fire

Veronica: Det var ju bara en tidsfråga innan Sveriges mest lillgamla 28-åring skulle vara med i mellon. Andreas är en naturbegåvning som showman och har en säker närvaro på scen. Med eldeffekter och dylikt blir det säkert mer fart, men det går inte att komma ifrån att låten är alldeles för tråkig och enformig. Betyg: 2

Kristofer: Stekar-Weise blandar Orup med Broadway och serverar en habil men gubbig poplåt utan det lilla extra. Jultomtens grabb har en bra pipa, men det räcker inte hela vägen. Betyg: 2.

Anna: Lite soulsväng, säker blick, danslust och massor av eld kan inte kollra bort det faktum att den här låten är lika enformig som pressveckstråkig. Betyg: 2


4. Andreas Johnson - Living to die

Veronica: Andreas är ännu en melloveteran som vägrar att ge sig och ställer upp år efter år efter år. Man skulle kunna tro att bidraget är taget från valfri Bond-film, men det låter mer som något Pet shop boys slängt i papperskorgen. Betyg: 1

Kristofer: Schlagerveteranen gör sin hundrafemtioelfte start i tävlingen med sitt kanske tråkigaste bidrag hittills. En platt ballad som aldrig växer och Johnson får hoppas på att gamla meriter tar honom till andra chansen. Betyg: 2

Anna: Han borde vunnit med Sing for me 2006. Men varken den, One love med Carola eller någon av alla andra bidrag har räckt hela vägen. Det kommer inte denna Bondlåtswannabe heller att göra. Jag gillar att han gillar att aldrig ge sig. Betyg: 3


5. Isa - Don’t stop

Veronica: Isa är ett fantastiskt vitamintillskott i den här annars rätt sömniga deltävlingen. Låten sätter sig direkt på hjärnan och gör en väldigt, väldigt glad. Blir hon årets Ace Wilder och sopar banan med alla? Hoppas det. Betyg: 4

Kristofer: 16-åriga Isa är "årets Ace Wilder" - en pigg och frisk fläkt i ett annars balladsömnigt startfält. En Katy Perry i lightversion, stabilt framförande med klibbig refräng som känns både modern och kul. Det luktar final. Betyg: 3

Anna: Hon jämförs med Ace Wilder, men Isa faller platt med låten. Kvar blir en höftvickande tonåring med suktande blickar mot idolplanscherna i flickrummet. Betyg: 2


6. Kristin Amparo - I see you

Veronica: Kristin tar ifrån tårna och wailar loss hela sitt register. En ballad som växer och växer, men kan den gå vidare eller har Jessica Andersson redan snott den platsen? Betyg: 3

Kristofer: Deltävlingens maffigaste röst levererar en fläckfri och omfamnande soulballad som lär svepa ut ur tv-apparaterna och ta tag om tittarna. Topp fyra är givet - men frågan är om svenska folket pallar fler ballader i finalen? Betyg: 3

Anna: Vem kunde tro att en omfångsrik wailande soulröst som Kristins skulle dyka upp och gå till final? Det tror jag. Hon ÄR låten och utstrålar en stark personlighet. Betyg: 3


7. Jon Henrik Fjällgren - Jag är fri (Manne Leam Frijje)

Veronica: Jojken är oerhört vacker och varmt välkommen till Melodifestivalen. Men det är svårt att koncentrera sig på sången när det i taket fladdrar tre läskiga Avatar-spöken och vid sidan av scenen kör ett danspar nån slags mazurka i otakt. Det förstör mer än tillför, men finalplatsen är nog bombsäker. Betyg: 3

Kristofer: Förra årets talangvinnare bjuder på jojk till tonerna av soundtracket från Avatar. Medryckande, visuellt och originellt för att vara Sverige - mycket talar för att omgångens udda fågel har en given plats i finalen. Betyg: 3

Anna: Jojk, folkdräkt, svävande väsen och jordnära tofflor är ett välkommet inslag i allt glitter. Ytterligare en bit av Sverige blir synligt men oj vad jag önskat att de skippat folkdansparet och fokuserat på mystiken. Betyg: 3

1. Ellen Benediktsson - Insomnia

Veronica: Det här är ingen liten Songbird det här inte. Ellen har poppat till sig och bjuder till skillnad från förra året på en storslagen show med trappor och dansare. Låten är en blandning mellan Loreens Euphoria och T.a.t.u:s All the things she said. Om det är ett vinnande koncept återstår att se. Betyg: 3

Kristofer: Ellen har tuffat till sig efter förra årets stillsamma skräll Songbird och gör nu moderna Euphoria-rörelser och vill köra Loreen-trenden ett varv till. En aning daterat men andra chansen finns inom räckhåll. Betyg: 2

Anna: Insomnia bygger arkitektoniskt med beats men är bara stavelserna från Euforia i refrängen och resultatet blir ett luftslott så lätt att det kan blåsa iväg till en andra chans. Betyg: 2


2. Kalle Johansson - För din skull

Veronica: Klämkäck pöjkspoling med sug i blicken som kör handklapp och antagligen diggar Tomas Ledin i smyg. Det är svårt att tycka illa om både Kalle och låten, men numret har tyvärr ingen vidare tyngd. Betyg: 2

Kristofer: Tråkigaste artistnamnet i mellohistorien får nöja sig med en något omskriven version av Petra Marklunds gamla hit Händerna mot himlen. Tam pop på svenska som får respass direkt. Betyg: 1

Anna: Tyvärr, i det här årets tävling är du ännu för valpig för att ha en chans mot de mer rutinerade poppojkarna som är vassare i alla uttryck. Så hej och hej då Kalle! Betyg: 1


3. Andreas Weise - Bring out the fire

Veronica: Det var ju bara en tidsfråga innan Sveriges mest lillgamla 28-åring skulle vara med i mellon. Andreas är en naturbegåvning som showman och har en säker närvaro på scen. Med eldeffekter och dylikt blir det säkert mer fart, men det går inte att komma ifrån att låten är alldeles för tråkig och enformig. Betyg: 2

Kristofer: Stekar-Weise blandar Orup med Broadway och serverar en habil men gubbig poplåt utan det lilla extra. Jultomtens grabb har en bra pipa, men det räcker inte hela vägen. Betyg: 2.

Anna: Lite soulsväng, säker blick, danslust och massor av eld kan inte kollra bort det faktum att den här låten är lika enformig som pressveckstråkig. Betyg: 2


4. Andreas Johnson - Living to die

Veronica: Andreas är ännu en melloveteran som vägrar att ge sig och ställer upp år efter år efter år. Man skulle kunna tro att bidraget är taget från valfri Bond-film, men det låter mer som något Pet shop boys slängt i papperskorgen. Betyg: 1

Kristofer: Schlagerveteranen gör sin hundrafemtioelfte start i tävlingen med sitt kanske tråkigaste bidrag hittills. En platt ballad som aldrig växer och Johnson får hoppas på att gamla meriter tar honom till andra chansen. Betyg: 2

Anna: Han borde vunnit med Sing for me 2006. Men varken den, One love med Carola eller någon av alla andra bidrag har räckt hela vägen. Det kommer inte denna Bondlåtswannabe heller att göra. Jag gillar att han gillar att aldrig ge sig. Betyg: 3


5. Isa - Don’t stop

Veronica: Isa är ett fantastiskt vitamintillskott i den här annars rätt sömniga deltävlingen. Låten sätter sig direkt på hjärnan och gör en väldigt, väldigt glad. Blir hon årets Ace Wilder och sopar banan med alla? Hoppas det. Betyg: 4

Kristofer: 16-åriga Isa är "årets Ace Wilder" - en pigg och frisk fläkt i ett annars balladsömnigt startfält. En Katy Perry i lightversion, stabilt framförande med klibbig refräng som känns både modern och kul. Det luktar final. Betyg: 3

Anna: Hon jämförs med Ace Wilder, men Isa faller platt med låten. Kvar blir en höftvickande tonåring med suktande blickar mot idolplanscherna i flickrummet. Betyg: 2


6. Kristin Amparo - I see you

Veronica: Kristin tar ifrån tårna och wailar loss hela sitt register. En ballad som växer och växer, men kan den gå vidare eller har Jessica Andersson redan snott den platsen? Betyg: 3

Kristofer: Deltävlingens maffigaste röst levererar en fläckfri och omfamnande soulballad som lär svepa ut ur tv-apparaterna och ta tag om tittarna. Topp fyra är givet - men frågan är om svenska folket pallar fler ballader i finalen? Betyg: 3

Anna: Vem kunde tro att en omfångsrik wailande soulröst som Kristins skulle dyka upp och gå till final? Det tror jag. Hon ÄR låten och utstrålar en stark personlighet. Betyg: 3


7. Jon Henrik Fjällgren - Jag är fri (Manne Leam Frijje)

Veronica: Jojken är oerhört vacker och varmt välkommen till Melodifestivalen. Men det är svårt att koncentrera sig på sången när det i taket fladdrar tre läskiga Avatar-spöken och vid sidan av scenen kör ett danspar nån slags mazurka i otakt. Det förstör mer än tillför, men finalplatsen är nog bombsäker. Betyg: 3

Kristofer: Förra årets talangvinnare bjuder på jojk till tonerna av soundtracket från Avatar. Medryckande, visuellt och originellt för att vara Sverige - mycket talar för att omgångens udda fågel har en given plats i finalen. Betyg: 3

Anna: Jojk, folkdräkt, svävande väsen och jordnära tofflor är ett välkommet inslag i allt glitter. Ytterligare en bit av Sverige blir synligt men oj vad jag önskat att de skippat folkdansparet och fokuserat på mystiken. Betyg: 3

Veronica

Till final: Jon Henrik Fjällgren och Ellen Benediktsson

Till Andra chansen: Andreas Johnson och Isa

Kristofer

Till final: Isa, Jon Henrik Fjällgren

Andra chansen: Kristin Amparo, Ellen Benediktson

Anna

Till final: Jon Henrik Fjällgren, Kristin Amparo

Till Andra chansen: Ellen Benediktsson, Andreas Johnson