2015-02-07 06:00

2015-02-07 06:00

Veckans schlagerveteran: Jessica Andersson

NÖJE

Hur många gånger har du varit med?

– Det är sjätte gången jag är med.

Vad är det bästa med att vara med i Melodifestivalen?

– Det är Sveriges största underhållningsprogram så det är klart det är kul att vara med. Jag går i gång på tävlingsmomentet också. Sedan är det svårt att tacka nej när man får en låt som det inte går att värja sig mot. Allt detta i kombination är grejen med mello för mig.

Finns det några negativa aspekter av att vara med för en artist?

– Det kan det säkert vara. Det bästa 'r om det går bra såklart, men jag har varit med om att både vinna och åka ut redan i deltävling. Om det påbverkade min karriär så mycket åt endera hållet är svårt att säga.

Vilken är din favoritschlager alla kategorier?

– ”Främling” med Carola. Det är den låten som påverkat mig starkast på ett personligt plan. Jag var tio år när jag såg henne vinna med den låten, det var då jag bestämde mig för att det var att sjunga och stå på scenen jag ville göra i livet. Nästan p ådagen 20 år senare var Carola programledare för delfinalen jag var med i och jag och Magnus Bäcklund vann med ”Give me your love”. Jag var mer nervös över att träffa Carola än för att tävla i Melodifestivalen!

Hur många gånger har du varit med?

– Det är sjätte gången jag är med.

Vad är det bästa med att vara med i Melodifestivalen?

– Det är Sveriges största underhållningsprogram så det är klart det är kul att vara med. Jag går i gång på tävlingsmomentet också. Sedan är det svårt att tacka nej när man får en låt som det inte går att värja sig mot. Allt detta i kombination är grejen med mello för mig.

Finns det några negativa aspekter av att vara med för en artist?

– Det kan det säkert vara. Det bästa 'r om det går bra såklart, men jag har varit med om att både vinna och åka ut redan i deltävling. Om det påbverkade min karriär så mycket åt endera hållet är svårt att säga.

Vilken är din favoritschlager alla kategorier?

– ”Främling” med Carola. Det är den låten som påverkat mig starkast på ett personligt plan. Jag var tio år när jag såg henne vinna med den låten, det var då jag bestämde mig för att det var att sjunga och stå på scenen jag ville göra i livet. Nästan p ådagen 20 år senare var Carola programledare för delfinalen jag var med i och jag och Magnus Bäcklund vann med ”Give me your love”. Jag var mer nervös över att träffa Carola än för att tävla i Melodifestivalen!