2015-02-07 06:00

2015-02-07 14:08

NWT:s experter tippar mellopremiären

NÖJE

Så! Nu är det dags för årets första deltävling i Melodifestivalen. Platsen är Göteborg och debutanter trängs med veteraner i startfältet. NWT:s melloexperter har lyssnat på alla sju bidragen och Eric Saade är en av favoriterna.
1. Molly Pettersson Hammar – I’ll be fine

 

Veronica: - En låt som försvinner i mängden och tyvärr inte sticker ut alls. Det blir tufft för Molly trots gospelkör och startnummer ett. Betyg: 2

Kristofer: - Debutanten Molly sjunger om kärlek i olika former i en modern poplåt - inget extra och jag tror inte att refrängen håller måttet i årets mellocirkus. Kanske finns hopp om Andra chansen. Betyg: 2

Anna: Storslagen soulpop med självsäker utstrålning och visuellt taggat. Det är alldeles för yviga gester för att vara en vinnarlåt i mello. Betyg: 3

 

2. Daniel Gildenlöw – Pappa

Veronica: - Förra året var det Linus Svenning som sjöng om sina bröder. Detta år är det Daniel Gildenlöw som håller familjefanan högt. Men stundtals blir falsetten så pinsam att jag nästan dör och låten är veckans kalkon om inget mirakel sker. Betyg: 1

Kristofer: - Med ängslig blick och gråten i halsen sjunger stackars Daniel om tillvaron som skilsmässobarn. Rösten bär knappt genom den här lugna bagatellen och det som kunde ha berört faller tyvärr pladask. Betyg: 1

Anna: Som sångare i metalbandet Pain of Salvation för några år sedan stod Daniel alldeles stilla i tre minuter under deras bidrag. I år sitter han. Alldeles stilla. Jag tippat att röstningen också kommer göra det. En eloge för modet. Betyg: 2

 

3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One by one

Veronica: - Jag måste erkänna att jag får gåshud över hela armarna av denna knasiga och pampiga opera-poptechno-schlager. Rickard har en pipa som fullständigt blåser huvudet av en och det här är precis vad mellon handlar om paketerat i ett enda nummer. Heja och hurra! Betyg: 4

Kristofer: - Svulstig mix av Fantomen på operan och ofarlig powerballad. Två stabila röster och en vindmaskin räcker ändå inte hela vägen till final. Betyg: 2

Anna: En kungligt majestätisk ballad där Söderbergs operaröst kommer få taket att lyfta ikväll. Det finns alltid vind i håret för dramatisk i schlagern. Betyg: 3

 

4. Dolly Style –Hello Hi

Veronica: - Jag är oerhört svag för dagispop à la 90-talet. Tänk Aqua, Victoria Silvstedt och Hello Kitty. Den här trudelutten kommer alla kids under fem år i hela Sverige kunna utantill i vår. Om den vinner alltihopa? Nej, så klart inte. Betyg: 3

Kristofer: - Tre gånger Tingeling kvittrar fram ungefär samma tuggummidisco som Graaf och Silvstedt gjorde för 15 år sedan. Refrängen klibbar fast och småtjejerna lär älska den - och röstar de luktar det storskräll. Betyg: 2

Anna: Tre My-little-pony-look-alikes i omgångens kladdigaste låt. Den lämna samma spår efter sig som en utspilld sötdricka. Jag vill genast hämta trasan och torka bort. Betyg: 0

 

5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för

Veronica: - Behrang Miri kan vara den mest älskvärda personen i den här tävlingen, men tyvärr är det här ingen Jalla dansa sawa som var med för två år sedan. Kanske växer låten med tiden, men då är det försent och programmet är över. Betyg: 2

Kristofer: Rap på svenska brukar fungera sisådär i de här sammanhangen. Men Behrang Miri håller humöret uppe och Victor Crone sjunger pampig refräng som kan gå långt. Riktigt långt. Betyg: 3

Anna: Behrang Miri är kung av budskap och en riktigt rapp rapare. Men årets budskap i rapverserna backas tyvärr upp av en tråkig refräng som aldrig lyfter. Betyg: 3

 

6. Jessica Andersson – Can’t hurt me now

Veronica: - Jessica Andersson är ett superproffs och en av de mest rutinerade i den här tävlingen. Hon sjunger denna powerballad fläckfritt, men perfektion är inte alltid det roligaste. Betyg: 3

Kristofer: - Mäktig och känslofylld 80-tals ballad som gör att jag vill dansa tryckare med Jessica hela natten lång. Med omgångens överlägset starkaste röst kan melloveteranen mycket väl göra som Sanna gjorde i fjol. Betyg: 4

Anna: Omgångens säkraste röst och blingigaste mickstativ. Med Sannas seger i färskt minne kan en powerballad till vara en för mycket. Men formsäkert är det. Betyg: 3

 

7. Eric Saade – Sting

Veronica: - Om jag ska försöka vara lite sansad och objektiv, så är Sting verkligen ingen låt av kalibern Popular eller Manboy. Eric Saade har växt till sig något, men han måste sjunga bättre än på repetitionen för att det inte ska bli total pannkaka. Självklart går han vidare! Och fjortisen inom mig går fullständigt bananas. Betyg: 3

Kristofer: - Ingen superhit och knappast något världsrekord i nyskapande. Men Saade radar upp pricksäkra danssteg och melloposer till en hyfsat fräsch dansgolvspralin med välsmakande hook och refräng. Finalbiljetten är redan i hamn. Betyg: 3

Anna: Sting är inte en av Eric Saades största stunder. Men dansstegen och koreografin sitter där och han kommer att plocka poäng bara på meriterna. Betyg: 2

 

1. Molly Pettersson Hammar – I’ll be fine

 

Veronica: - En låt som försvinner i mängden och tyvärr inte sticker ut alls. Det blir tufft för Molly trots gospelkör och startnummer ett. Betyg: 2

Kristofer: - Debutanten Molly sjunger om kärlek i olika former i en modern poplåt - inget extra och jag tror inte att refrängen håller måttet i årets mellocirkus. Kanske finns hopp om Andra chansen. Betyg: 2

Anna: Storslagen soulpop med självsäker utstrålning och visuellt taggat. Det är alldeles för yviga gester för att vara en vinnarlåt i mello. Betyg: 3

 

2. Daniel Gildenlöw – Pappa

Veronica: - Förra året var det Linus Svenning som sjöng om sina bröder. Detta år är det Daniel Gildenlöw som håller familjefanan högt. Men stundtals blir falsetten så pinsam att jag nästan dör och låten är veckans kalkon om inget mirakel sker. Betyg: 1

Kristofer: - Med ängslig blick och gråten i halsen sjunger stackars Daniel om tillvaron som skilsmässobarn. Rösten bär knappt genom den här lugna bagatellen och det som kunde ha berört faller tyvärr pladask. Betyg: 1

Anna: Som sångare i metalbandet Pain of Salvation för några år sedan stod Daniel alldeles stilla i tre minuter under deras bidrag. I år sitter han. Alldeles stilla. Jag tippat att röstningen också kommer göra det. En eloge för modet. Betyg: 2

 

3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One by one

Veronica: - Jag måste erkänna att jag får gåshud över hela armarna av denna knasiga och pampiga opera-poptechno-schlager. Rickard har en pipa som fullständigt blåser huvudet av en och det här är precis vad mellon handlar om paketerat i ett enda nummer. Heja och hurra! Betyg: 4

Kristofer: - Svulstig mix av Fantomen på operan och ofarlig powerballad. Två stabila röster och en vindmaskin räcker ändå inte hela vägen till final. Betyg: 2

Anna: En kungligt majestätisk ballad där Söderbergs operaröst kommer få taket att lyfta ikväll. Det finns alltid vind i håret för dramatisk i schlagern. Betyg: 3

 

4. Dolly Style –Hello Hi

Veronica: - Jag är oerhört svag för dagispop à la 90-talet. Tänk Aqua, Victoria Silvstedt och Hello Kitty. Den här trudelutten kommer alla kids under fem år i hela Sverige kunna utantill i vår. Om den vinner alltihopa? Nej, så klart inte. Betyg: 3

Kristofer: - Tre gånger Tingeling kvittrar fram ungefär samma tuggummidisco som Graaf och Silvstedt gjorde för 15 år sedan. Refrängen klibbar fast och småtjejerna lär älska den - och röstar de luktar det storskräll. Betyg: 2

Anna: Tre My-little-pony-look-alikes i omgångens kladdigaste låt. Den lämna samma spår efter sig som en utspilld sötdricka. Jag vill genast hämta trasan och torka bort. Betyg: 0

 

5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för

Veronica: - Behrang Miri kan vara den mest älskvärda personen i den här tävlingen, men tyvärr är det här ingen Jalla dansa sawa som var med för två år sedan. Kanske växer låten med tiden, men då är det försent och programmet är över. Betyg: 2

Kristofer: Rap på svenska brukar fungera sisådär i de här sammanhangen. Men Behrang Miri håller humöret uppe och Victor Crone sjunger pampig refräng som kan gå långt. Riktigt långt. Betyg: 3

Anna: Behrang Miri är kung av budskap och en riktigt rapp rapare. Men årets budskap i rapverserna backas tyvärr upp av en tråkig refräng som aldrig lyfter. Betyg: 3

 

6. Jessica Andersson – Can’t hurt me now

Veronica: - Jessica Andersson är ett superproffs och en av de mest rutinerade i den här tävlingen. Hon sjunger denna powerballad fläckfritt, men perfektion är inte alltid det roligaste. Betyg: 3

Kristofer: - Mäktig och känslofylld 80-tals ballad som gör att jag vill dansa tryckare med Jessica hela natten lång. Med omgångens överlägset starkaste röst kan melloveteranen mycket väl göra som Sanna gjorde i fjol. Betyg: 4

Anna: Omgångens säkraste röst och blingigaste mickstativ. Med Sannas seger i färskt minne kan en powerballad till vara en för mycket. Men formsäkert är det. Betyg: 3

 

7. Eric Saade – Sting

Veronica: - Om jag ska försöka vara lite sansad och objektiv, så är Sting verkligen ingen låt av kalibern Popular eller Manboy. Eric Saade har växt till sig något, men han måste sjunga bättre än på repetitionen för att det inte ska bli total pannkaka. Självklart går han vidare! Och fjortisen inom mig går fullständigt bananas. Betyg: 3

Kristofer: - Ingen superhit och knappast något världsrekord i nyskapande. Men Saade radar upp pricksäkra danssteg och melloposer till en hyfsat fräsch dansgolvspralin med välsmakande hook och refräng. Finalbiljetten är redan i hamn. Betyg: 3

Anna: Sting är inte en av Eric Saades största stunder. Men dansstegen och koreografin sitter där och han kommer att plocka poäng bara på meriterna. Betyg: 2

 

De här går vidare

Veronica Sjöblom:

Till final: Eric Saade och Elize Ryd & Rickard Söderberg

Till andra chansen: Jessica Andersson och Dolly style

Kristofer Holmberg:

Till final: Eric Saade, Jessica Andersson

Andra chansen: Behrang Miri, Dolly Style

Anna Sims:

Till final: Elize Ryd & Richard Söderberg, Eric Saade

Andra chansen: Dolly Style, Jessica Andersson

 

Presentationer

Veronica Sjöblom:

En schlagerfantast sedan barnsben som tar den här tävlingen på ett lite för stort allvar.

Kristofer Holmberg:

Punk- och countrykille som ända sedan 80-talet älskat att risa och rosa mellobidrag.

Anna Sims:

Musikfreak som går i gång på melodier och slagverksrytmer och kräver tillvänjningstid för mellosoundet.