2014-12-11 21:56

2015-01-20 23:10

Snoop Dogg spelar i Karlstad

NÖJE

Ikonen, legendaren och artisten Calvin Broadus, också känd som Snoop Dogg och Snoop Lion kommer till Karlstad. Måndagen den 19 januari intar tha Doggfather Nöjesfabrikens stora scen.

– Idag är vi stolta. Att Nöjesfabriken kan presentera en av hiphopens största artister någonsin känns otroligt mäktigt. Snoop Dogg fyller på listan över världs- artister som besökt oss genom åren, säger Peter Eriksson på Nöjesfabriken.

En av de stora

Snoop Dogg heter egentligen Calvin Broadus och är född 1971, och är en amerikansk rapartist, en av de främsta företrädarna för den så kallade gangstarappen från den amerikanska västkusten. Broadus uppväxt präglades av kriminalitet, och han dömdes till flera fängelsestraff för bland annat narkotikahandel. Under sin musikkarriär har han flitigt anspelat på denna bakgrund, vilket bidragit till hans framgångar.

År 1993 anklagades han för medhjälp till mord men friades 1996. När han gav ut sitt andra album, Tha Doggfather (1996), hade gangstarap tappat i popularitet och Snopp Dogg började distansera sig från gangsterimagen.

Lång rad album

Sedan slutet av 1990-talet har han givit ut en lång rad album av varierande kvalitet, bland annat Paid tha Cost To Be Da Bo$$ (2002), Malice N Wonderland (2009) och Doggumentary (2011).

Han har även medverkat i ett flertal filmer, inklusive ett antal insatser som röstskådespelare i animerade filmer.

– Idag är vi stolta. Att Nöjesfabriken kan presentera en av hiphopens största artister någonsin känns otroligt mäktigt. Snoop Dogg fyller på listan över världs- artister som besökt oss genom åren, säger Peter Eriksson på Nöjesfabriken.

En av de stora

Snoop Dogg heter egentligen Calvin Broadus och är född 1971, och är en amerikansk rapartist, en av de främsta företrädarna för den så kallade gangstarappen från den amerikanska västkusten. Broadus uppväxt präglades av kriminalitet, och han dömdes till flera fängelsestraff för bland annat narkotikahandel. Under sin musikkarriär har han flitigt anspelat på denna bakgrund, vilket bidragit till hans framgångar.

År 1993 anklagades han för medhjälp till mord men friades 1996. När han gav ut sitt andra album, Tha Doggfather (1996), hade gangstarap tappat i popularitet och Snopp Dogg började distansera sig från gangsterimagen.

Lång rad album

Sedan slutet av 1990-talet har han givit ut en lång rad album av varierande kvalitet, bland annat Paid tha Cost To Be Da Bo$$ (2002), Malice N Wonderland (2009) och Doggumentary (2011).

Han har även medverkat i ett flertal filmer, inklusive ett antal insatser som röstskådespelare i animerade filmer.