2012-07-28 13:45

2016-06-15 08:08

NWT hamnade mitt i cirkus Bruce

MUSIK: Plötsligt händer det

Ledig dag för Bruce Springsteen i Göteborg. Men The Boss struntade i den förberedda lyxkryssningen till Marstrand och gick på punkkonsert istället.
NWT hamnade mitt i cirkus Bruce på punkfestivalen West coast riot.

Klockan var strax före 18 på torsdagskvällen när en Mercedes av nyare modell eskorterades in på West coast riots backstageområde vid Röda sten strax utanför centrala Göteborg.

Och det var många som fullständigt tappade hakan när ingen mindre än Bruce Springsteen i egen hög person klev ur bilen.

Springsteens följe gjorde vad de kunde för att fösa undan de mest närgångna beundrarna och i synnerhet de efterföljande kvällstidningsfotograferna - som belägrat sig på en skateboardramp strax utanför grindarna. Det "problemet" löstes tillfälligt genom att norska punkbandet Turbonegros minibuss parkerades i synfältet för fotograferna.

Strålande humör

Men Bruce själv var på ett strålande humör och skakade hand och lät sig fotograferas med alla som vågade sig fram. Flera av punkstjärnorna, bland andra Street Dogs sångare Mike McColgan, såg ut som barn på julafton när de fotograferades med rockidolen. NWT befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle, utan att Bruce-följet anade att vi tillhörde presskåren, och hann fastna på bild med den 62-årige rockkungen innan han laddade upp för punkspelningen i ett privat rum på backstageområdet.

– Kul att se er, sa mannen som alla gillar och fyrade av ett brett leende.

Anledningen till Springsteens besök stavades Jay Weinberg trummis i punkbandet Against Me! - och son till Bruces egen trumslagare Max Weinberg. Weinberg jr har även agerat ersättare för sin pappa under en tidigare turné med E Street Band.

Och något senare dök även bandmedlemarna Steven van Zandt och Max Weinberg upp på backstageomårdet innan de tillsammans med Springsteen bevittnade Against Me! och deras spelning från en vip-sektion vid en av scenerna. Under spelningen samtalade bland andra Rancids sångare Tim Armstrong med The Boss - som även kikade på delar av Rancids spelning innan han återvände till sitt hotell.

I kväll gör Bruce Springsteen sin andra spelning på Ullevi inför över 60 000 fans.

Men i torsdags var han en "vanlig" besökare på en liten punkfestival.

Klockan var strax före 18 på torsdagskvällen när en Mercedes av nyare modell eskorterades in på West coast riots backstageområde vid Röda sten strax utanför centrala Göteborg.

Och det var många som fullständigt tappade hakan när ingen mindre än Bruce Springsteen i egen hög person klev ur bilen.

Springsteens följe gjorde vad de kunde för att fösa undan de mest närgångna beundrarna och i synnerhet de efterföljande kvällstidningsfotograferna - som belägrat sig på en skateboardramp strax utanför grindarna. Det "problemet" löstes tillfälligt genom att norska punkbandet Turbonegros minibuss parkerades i synfältet för fotograferna.

Strålande humör

Men Bruce själv var på ett strålande humör och skakade hand och lät sig fotograferas med alla som vågade sig fram. Flera av punkstjärnorna, bland andra Street Dogs sångare Mike McColgan, såg ut som barn på julafton när de fotograferades med rockidolen. NWT befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle, utan att Bruce-följet anade att vi tillhörde presskåren, och hann fastna på bild med den 62-årige rockkungen innan han laddade upp för punkspelningen i ett privat rum på backstageområdet.

– Kul att se er, sa mannen som alla gillar och fyrade av ett brett leende.

Anledningen till Springsteens besök stavades Jay Weinberg trummis i punkbandet Against Me! - och son till Bruces egen trumslagare Max Weinberg. Weinberg jr har även agerat ersättare för sin pappa under en tidigare turné med E Street Band.

Och något senare dök även bandmedlemarna Steven van Zandt och Max Weinberg upp på backstageomårdet innan de tillsammans med Springsteen bevittnade Against Me! och deras spelning från en vip-sektion vid en av scenerna. Under spelningen samtalade bland andra Rancids sångare Tim Armstrong med The Boss - som även kikade på delar av Rancids spelning innan han återvände till sitt hotell.

I kväll gör Bruce Springsteen sin andra spelning på Ullevi inför över 60 000 fans.

Men i torsdags var han en "vanlig" besökare på en liten punkfestival.

null
null
null

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.