2018-07-12 08:12

2018-07-12 08:12

Kritiseras för brister i arbetsmiljön

MUNKFORS

I början av juli besökte Arbetsmiljöverket Resurs center i Munkfors. Under inspektionen framkom ett flertal brister som nu måste åtgärdas.

Arbetsmiljöverket menar att det saknas en fördelning av uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Verket menar även att det är oklart om de kunskaper som krävs för att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete finns för att utföra uppgifterna. Vidare konstaterar man att inga medarbetarbetarsamtal genomförts. Vidare menas att det inte genomförts någon riskbedömning av arbetsförhållandena.

Munkfors kommun har till och med 3 oktober på sig att åtgärda bristerna. Om detta inte görs kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud.

I början av juli besökte Arbetsmiljöverket Resurs center i Munkfors. Under inspektionen framkom ett flertal brister som nu måste åtgärdas.

Arbetsmiljöverket menar att det saknas en fördelning av uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Verket menar även att det är oklart om de kunskaper som krävs för att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete finns för att utföra uppgifterna. Vidare konstaterar man att inga medarbetarbetarsamtal genomförts. Vidare menas att det inte genomförts någon riskbedömning av arbetsförhållandena.

Munkfors kommun har till och med 3 oktober på sig att åtgärda bristerna. Om detta inte görs kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.