2018-06-06 09:58

2018-06-06 10:06

Han tilldelas Fridolf Rhudinpriset

MUNKFORS

2018 års Fridolf Rhudinpriset tilldelas Sven Melander. Priset består av en kostym och Fridolfstatyett i trä.

Sven Melander får priset för att han på stadiga ben, med glimten i ögat och sunt bondförnuft, inspirerar till civilkurage och framtidstro i Fridolf Rhudins anda med humor, värme och finess, det skriver föreningen Fridolf Rhudinmuseets vänner i ett pressmeddelande.

Sven Melander får priset i samband med Svenska Bondkomikfestivalen i Munkfors den 20 juli.

Tidigare pristagare har varit Hasse Alfredsson, Anders Eriksson, Martin Ljung, Maria Lundkvist, Gösta Ekman, Claes Eriksson, Birgitta Andersson, Povel Ramel, Bosse Parnevik, Tomas von Brömssen, Lasse Åberg, Anne-Charlotte Harvey, Björn Gustafsson, Mia Skäringer, Manne af Klintberg, Owe Thörnqvist, Peter Carlsson, Sven-Erik Magnusson/ Ingvar Karlsson och Inger Nilsson.

Sven Melander får priset för att han på stadiga ben, med glimten i ögat och sunt bondförnuft, inspirerar till civilkurage och framtidstro i Fridolf Rhudins anda med humor, värme och finess, det skriver föreningen Fridolf Rhudinmuseets vänner i ett pressmeddelande.

Sven Melander får priset i samband med Svenska Bondkomikfestivalen i Munkfors den 20 juli.

Tidigare pristagare har varit Hasse Alfredsson, Anders Eriksson, Martin Ljung, Maria Lundkvist, Gösta Ekman, Claes Eriksson, Birgitta Andersson, Povel Ramel, Bosse Parnevik, Tomas von Brömssen, Lasse Åberg, Anne-Charlotte Harvey, Björn Gustafsson, Mia Skäringer, Manne af Klintberg, Owe Thörnqvist, Peter Carlsson, Sven-Erik Magnusson/ Ingvar Karlsson och Inger Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.