2018-06-06 17:56

2018-06-06 17:56

Firandet blev en folkfest

MUNKFORS/HAGFORS: Nationaldagen firades

I Munkfors firade man nationaldagen för 20:e året och satsade lite extra. Nationaldagsfirandet i Hagfors med medborgarskapsceremoni och vacker musik lockade också en stor publik.

Nationaldagsfirandet i Hagfors arrangerades vid stadshuset. Det var bland annat elever från Kulturskolan och Con Brio- kören som underhöll. Medborgarskapsceremonin har blivit en tradition. I år var det 33 personer i Hagfors som blivit svenska medborgare varav 8 var på plats att delta.

– Idag hälsar vi er välkomna till vårat land och låt oss tillsammans ta ansvar för Sverige och tillsammans bygga vidare på det som våra förfäder och förmödrar kämpat för i generationer, sa Åsa Johansson (S) i sitt tal.

Dragplåster

I Munkfors hade folk gått man ur huse för att delta i nationaldagsfirandet.

– Det är helt finansierat av företagarna som sponsrar och föreningar som hjälper till ideellt. Kommunen hjälper till lite grann, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.

Det var som vanligt ett fullspäckat program med bland annat tivoli, nationaldagsrace och gratis jubileumstårta. Det stora dragplåstret var Sigrid Bernson känd från Lets Dance och melodifestivalen Hon lockade en storpublik i alla åldrar.

– Det har kommit många från andra kommuner till vårt nationaldagsfirande och det är ju roligt, säger Birgitta Svensson.

Nationaldagsfirandet i Hagfors arrangerades vid stadshuset. Det var bland annat elever från Kulturskolan och Con Brio- kören som underhöll. Medborgarskapsceremonin har blivit en tradition. I år var det 33 personer i Hagfors som blivit svenska medborgare varav 8 var på plats att delta.

– Idag hälsar vi er välkomna till vårat land och låt oss tillsammans ta ansvar för Sverige och tillsammans bygga vidare på det som våra förfäder och förmödrar kämpat för i generationer, sa Åsa Johansson (S) i sitt tal.

Dragplåster

I Munkfors hade folk gått man ur huse för att delta i nationaldagsfirandet.

– Det är helt finansierat av företagarna som sponsrar och föreningar som hjälper till ideellt. Kommunen hjälper till lite grann, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.

Det var som vanligt ett fullspäckat program med bland annat tivoli, nationaldagsrace och gratis jubileumstårta. Det stora dragplåstret var Sigrid Bernson känd från Lets Dance och melodifestivalen Hon lockade en storpublik i alla åldrar.

– Det har kommit många från andra kommuner till vårt nationaldagsfirande och det är ju roligt, säger Birgitta Svensson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.