2018-05-22 16:04

2018-05-22 16:04

Hästägare polisanmäls

MUNKFORS

Djurägare i Munkfors polisanmäls nu för att ha brutit mot djurskyddslagstiftningen i skötseln av en häst. När en veterinär kallades dit tidigare i våras fick hen veta att räddningstjänsten hade varit på platsen några dagar tidigare för att lyfta upp hästen som då inte kunde resa sig.

Hästen kunde fortfarande inte resa sig när veterinären var på plats och var kraftigt avmagrad och i mycket dåligt skick. Stallet var smutsigt, ströbädden blöt, smutsig och meterhög.

Djurägarna sa bland annat att det hade varit svårt att få tag på hö och strömedel och att man i brist på hovslagare försökt verka hästens hovar själva. Enligt veterinären verkade ägarna sakna grundläggande kunskap om djurskötsel och därför har nu länsstyrelsen i Värmland polisanmält hästägarna.

 

Hästen kunde fortfarande inte resa sig när veterinären var på plats och var kraftigt avmagrad och i mycket dåligt skick. Stallet var smutsigt, ströbädden blöt, smutsig och meterhög.

Djurägarna sa bland annat att det hade varit svårt att få tag på hö och strömedel och att man i brist på hovslagare försökt verka hästens hovar själva. Enligt veterinären verkade ägarna sakna grundläggande kunskap om djurskötsel och därför har nu länsstyrelsen i Värmland polisanmält hästägarna.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.