2018-05-16 17:24

2018-05-16 17:24

Bäst på Fairtrade

MUNKFORS

Världens största Fairtrade-fikautmaning genomfördes andra veckan i maj. Enligt Fairtrade Sverige var det cirka 350 000 svenskar som deltog, vilket gjorde att Sverige blev bästa land.

Munkfors blev för andra året i rad den kommun som lyckats samla störst andel av kommunens invånare följt av Karlstads kommun.

– Det är fantastiskt att se det engagemang som finns runt om i Sverige för Fairtrade. Att ordna en fika under World Fairtrade Challenge är ett enkelt sätt att göra skillnad för de människor som befinner sig i första ledet av handelskedjan. Det handlar om att visa världen att vi bryr oss om goda arbetsvillkor med respekt för mänskliga rättigheter, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Munkfors blev för andra året i rad den kommun som lyckats samla störst andel av kommunens invånare följt av Karlstads kommun.

– Det är fantastiskt att se det engagemang som finns runt om i Sverige för Fairtrade. Att ordna en fika under World Fairtrade Challenge är ett enkelt sätt att göra skillnad för de människor som befinner sig i första ledet av handelskedjan. Det handlar om att visa världen att vi bryr oss om goda arbetsvillkor med respekt för mänskliga rättigheter, säger Hewan Temesghen, generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.