2018-04-16 16:58

2018-04-16 16:58

Stöldmisstänkt frisläppt

MUNKFORS

Den man i 60-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för flera stölder de senaste veckorna har släppts.

– Åklagaren bedömde att det inte förelåg någon kollusionsfara eller recidivfara som är skäl för häktning. Det innebär att det inte finns risk för att personen kan försvåra utredningen om han släpps på fri fot eller att det finns risk för fortsatt brottslig verksamhet, säger Stefan Hedelin, polisens förundersökningsledare.

Men bevisläget är gott och mannen är på sannolika skäl misstänkt för stölder.

– Ärendet kommer att fortgå och kommer att redovisas till åklagare inom de närmaste veckorna, säger Stefan Hedelin.

– Åklagaren bedömde att det inte förelåg någon kollusionsfara eller recidivfara som är skäl för häktning. Det innebär att det inte finns risk för att personen kan försvåra utredningen om han släpps på fri fot eller att det finns risk för fortsatt brottslig verksamhet, säger Stefan Hedelin, polisens förundersökningsledare.

Men bevisläget är gott och mannen är på sannolika skäl misstänkt för stölder.

– Ärendet kommer att fortgå och kommer att redovisas till åklagare inom de närmaste veckorna, säger Stefan Hedelin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.