2017-09-21 09:22

2017-09-21 09:22

Kan bli Årets kulturkommun

MUNKFORS

Munkfors är en av 14 kommuner som nominerats till att bli årets kulturkommun 2018.

De övriga nominerade är Eslöv, Finspång, Haparanda, Härjedalen, Katrineholm, Kristianstad, Ljungby, Nyköping, Sandviken, Tibro, Trelleborg, Åmål och Ånge. Det är fackförbundet Vision som utser Årets kulturkommun 2018. Bland kriterierna för att kunna vinna titeln är bland annat att kommunen arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag och använder kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd.

Prisutdelningen sker den 7 december i Växjö, eftersom Växjö utsågs till årets kulturkommun 2017. Det är 29:e året i rad som Vision delar ut utmärkelsen.

De övriga nominerade är Eslöv, Finspång, Haparanda, Härjedalen, Katrineholm, Kristianstad, Ljungby, Nyköping, Sandviken, Tibro, Trelleborg, Åmål och Ånge. Det är fackförbundet Vision som utser Årets kulturkommun 2018. Bland kriterierna för att kunna vinna titeln är bland annat att kommunen arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag och använder kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd.

Prisutdelningen sker den 7 december i Växjö, eftersom Växjö utsågs till årets kulturkommun 2017. Det är 29:e året i rad som Vision delar ut utmärkelsen.