2017-06-21 18:16

2017-06-21 18:16

"Det blir musik och en massa stôlligheter"

MUNKFORS: Snart kan man följa tre rosa vänners Road Trip i Värmland till förmån för en god sak

Ressugna. De var med i Anna Books kör i Körschlaget och blev vänner. Nu ska de snart åka på en tredagars Road Trip och sjunga en sång vid utflyktsmål i alla Värmlands kommuner. Via facebook ska man kunna följa deras strapatser. Syftet är att samla in pengar till Bröstcancerfonden.

Birgitta Svensson, Maj-Britt Ahlkvist och Malin Persson var med i Anna Books rosa Munkforskör i Körschlaget 2013. Det förändrade deras liv.

– Tidigare var vi bara bekanta. Men i och med Körschlaget blev vi jättegoda vänner och har så roligt ihop, berättar Birgitta Svensson.

Sångtrio

De försöker att träffas en gång i veckan och då blir det mycket sångövningar. Sedan TV-programmet är sångtrion ofta anlitad till olika arrangemang och privata fester. Men de är också uppmärksammade för de underhållande Road Trips de tagit de senaste åren som man kunnat följa på facebook. Deras följare ger dem uppdrag på deras Sverigeresor.

– Vi har till exempel fått sjunga ABC baklänges i kycklingdräkt, berättar Maj-Britt.

I år blir det ingen Sverigeturné utan det är Värmlands alla kommuner som ska besökas mellan den 30 juni till den 2 juli. Under denna tid har de fått i uppdrag att göra dansbandstolkningar av tre kända låtar. Samtidigt ska de sjunga en låt vid ett utflyktsmål i varje kommun. Man kan följa dem via facebookgruppen ”Three PINK Friends”.

– Det blir musik och en massa stôlligheter, säger Malin.

De startar med tidig frukost i Bruksparken i Munkfors den 30 juni. Sedan bär det iväg till Hagfors och järnvägsmuseet, där de tänker åka dressin.

– I Hagfors sjunger vi någon av Monica Zetterlunds låtar, säger Birgitta.

Värmlandsturné

Därefter bär det av till Filipstad, Storfors, Kristinehamn och Hammarö. 1 juli besöker de Karlstad, Forshaga, Deje, Kil, Grums och Säffle. 2 juli åker de till Årjäng, Arvika, Eda Torsby och Sunne. Samtidigt samlar de in pengar till Bröstcancerfonden.

– Vi har nära och kära som blivit drabbade. Så vi vill göra detta för en god sak samtidigt som vi har roligt, säger Birgitta.

Birgitta Svensson, Maj-Britt Ahlkvist och Malin Persson var med i Anna Books rosa Munkforskör i Körschlaget 2013. Det förändrade deras liv.

– Tidigare var vi bara bekanta. Men i och med Körschlaget blev vi jättegoda vänner och har så roligt ihop, berättar Birgitta Svensson.

Sångtrio

De försöker att träffas en gång i veckan och då blir det mycket sångövningar. Sedan TV-programmet är sångtrion ofta anlitad till olika arrangemang och privata fester. Men de är också uppmärksammade för de underhållande Road Trips de tagit de senaste åren som man kunnat följa på facebook. Deras följare ger dem uppdrag på deras Sverigeresor.

– Vi har till exempel fått sjunga ABC baklänges i kycklingdräkt, berättar Maj-Britt.

I år blir det ingen Sverigeturné utan det är Värmlands alla kommuner som ska besökas mellan den 30 juni till den 2 juli. Under denna tid har de fått i uppdrag att göra dansbandstolkningar av tre kända låtar. Samtidigt ska de sjunga en låt vid ett utflyktsmål i varje kommun. Man kan följa dem via facebookgruppen ”Three PINK Friends”.

– Det blir musik och en massa stôlligheter, säger Malin.

De startar med tidig frukost i Bruksparken i Munkfors den 30 juni. Sedan bär det iväg till Hagfors och järnvägsmuseet, där de tänker åka dressin.

– I Hagfors sjunger vi någon av Monica Zetterlunds låtar, säger Birgitta.

Värmlandsturné

Därefter bär det av till Filipstad, Storfors, Kristinehamn och Hammarö. 1 juli besöker de Karlstad, Forshaga, Deje, Kil, Grums och Säffle. 2 juli åker de till Årjäng, Arvika, Eda Torsby och Sunne. Samtidigt samlar de in pengar till Bröstcancerfonden.

– Vi har nära och kära som blivit drabbade. Så vi vill göra detta för en god sak samtidigt som vi har roligt, säger Birgitta.