2017-06-14 19:50

2017-06-14 21:41

Ger jantelagen en känga

MUNKFORS: Laxholmen kulturhus öppnar ny sommarutställning

Samlingsutställningen som börjar med vernissage på lördag har namnet ”The best they have.”
– Jag ville att konstnärerna själva skulle leverera det bästa de kunde prestera och samtidigt ge jantelagen en rejäl känga, säger konstnären Hans Westlund

Det är Hans Westlund som fått uppdraget att ordna sommarutställningen på Laxholmen, där totalt 12 konstnärer ställer ut. Förutom Hans Westlund själv deltar Nino Ramsby, Alf Woxnerud, Anna Andersson, Tone Behncke, Niki Merimaa, Annica Penttinen, David Hed, Björn Molin, Maria Elander, Roine Magnusson och Ida Henriksson.

Serietecknare

– Niki Merimaa gör hundskulpturer i brons. Alf Woxnerud var serietecknare för svenska Mad numera tecknar han 91:an till vardags. Hans målningar innehåller mycket färg och humor, Nino Ramsby har med fotografier monterade på aluminium och glas, berättar Hans Westlund.

Vissa av konstnärerna som Hans Westlund valt ut till sommarutställningen känner han sedan tidigare. Andra har han fått tips om via kontakter eller facebook.

– Tone Behncke är norsk konstnär. Jag träffade henne när hon ställde ut på Galleri Bergman i Karlstad och tyckte att hon gjorde fantastiska bilder och lyckades övertala henne att komma hit, säger han.

Sommarutställningen invigs på lördag av Munkfors kommunalråd Mathias Lindquist (S). Det blir också sång och musik av Duo Red Canyon. Utställningen pågår fram till den 13 augusti.

Köptillfälle

Laxholmen har också fått en utökad avdelning med Bo Englunds verk, då han donerat ytterligare skulpturer. Besökare har möjlighet att lägga bud på skulpturerna. Intäkterna kommer att gå till nyinstiftade Bo Englunds stipendium.

Det är Hans Westlund som fått uppdraget att ordna sommarutställningen på Laxholmen, där totalt 12 konstnärer ställer ut. Förutom Hans Westlund själv deltar Nino Ramsby, Alf Woxnerud, Anna Andersson, Tone Behncke, Niki Merimaa, Annica Penttinen, David Hed, Björn Molin, Maria Elander, Roine Magnusson och Ida Henriksson.

Serietecknare

– Niki Merimaa gör hundskulpturer i brons. Alf Woxnerud var serietecknare för svenska Mad numera tecknar han 91:an till vardags. Hans målningar innehåller mycket färg och humor, Nino Ramsby har med fotografier monterade på aluminium och glas, berättar Hans Westlund.

Vissa av konstnärerna som Hans Westlund valt ut till sommarutställningen känner han sedan tidigare. Andra har han fått tips om via kontakter eller facebook.

– Tone Behncke är norsk konstnär. Jag träffade henne när hon ställde ut på Galleri Bergman i Karlstad och tyckte att hon gjorde fantastiska bilder och lyckades övertala henne att komma hit, säger han.

Sommarutställningen invigs på lördag av Munkfors kommunalråd Mathias Lindquist (S). Det blir också sång och musik av Duo Red Canyon. Utställningen pågår fram till den 13 augusti.

Köptillfälle

Laxholmen har också fått en utökad avdelning med Bo Englunds verk, då han donerat ytterligare skulpturer. Besökare har möjlighet att lägga bud på skulpturerna. Intäkterna kommer att gå till nyinstiftade Bo Englunds stipendium.