2017-04-18 17:42

2017-04-18 17:42

Gratis sommarlovsaktiviteter

MUNKFORS: Kommunen har tilldelats statligt sommarlovsstöd på 177 000 kronor

Kostnadsfri fotbollsskola, simskola och dagkollo under sommarlovet. Detta blir verklighet när Munkfors får del av statligt sommarlovsstöd.

Regeringen har sedan förra året anslagit nära 200 miljoner kronor på att skapa meningsfulla sommaraktiviteter för alla barn och ungdomar i åldern 6-15 år, oavsett föräldrarnas ekonomi. Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som har regeringens uppdrag att fördela pengarna bland de ansökande kommunerna. Munkfors kommun tilldelas nära 177 000 kronor.

– Det är fantastiskt bra att vi kan erbjuda Munkforsborna detta, särskilt när vi är profilerade som en stark föreningskommun, säger kommunalrådet Mathias Lindquist (S) i ett pressmeddelande.

Dagkollo på Ransbergs herrgård är en nyhet för i år. Där kommer deltagarna få vistas mycket utomhus med aktiviteter som friluftsliv, pyssel och utomhusmatlagning. Precis som förra året erbjuds det också fotbollsskola i IFK Munkfors regi och simskola på Forsnäsbadet. Intresserade av fotbollsskolan vänder sig till IFK Munkfors före den 15 maj. Anmälan till dagkollot görs före den sista maj till Munkfors kommun. 31 maj är också sista dagen att anmäla sig om man är intresserad av att delta i sommarsimskolan på Forsnäsbadet. Mer information på www.munkfors.se

Regeringen har sedan förra året anslagit nära 200 miljoner kronor på att skapa meningsfulla sommaraktiviteter för alla barn och ungdomar i åldern 6-15 år, oavsett föräldrarnas ekonomi. Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som har regeringens uppdrag att fördela pengarna bland de ansökande kommunerna. Munkfors kommun tilldelas nära 177 000 kronor.

– Det är fantastiskt bra att vi kan erbjuda Munkforsborna detta, särskilt när vi är profilerade som en stark föreningskommun, säger kommunalrådet Mathias Lindquist (S) i ett pressmeddelande.

Dagkollo på Ransbergs herrgård är en nyhet för i år. Där kommer deltagarna få vistas mycket utomhus med aktiviteter som friluftsliv, pyssel och utomhusmatlagning. Precis som förra året erbjuds det också fotbollsskola i IFK Munkfors regi och simskola på Forsnäsbadet. Intresserade av fotbollsskolan vänder sig till IFK Munkfors före den 15 maj. Anmälan till dagkollot görs före den sista maj till Munkfors kommun. 31 maj är också sista dagen att anmäla sig om man är intresserad av att delta i sommarsimskolan på Forsnäsbadet. Mer information på www.munkfors.se