2017-04-11 15:32

2017-04-11 15:32

Premiär för påskparaden

HALLÅ DÄR...

...Ulla Heidkamp som tillsammans med Eva Gunnarsson ordnar påskparad i Munkfors på skärtorsdagen.

Hur fick ni idén till påskparaden?

– Vi är vanliga privatpersoner som tyckte att Munkfors behöver en egen påskparad, för det finns det ju i så många andra kommuner. Sedan har både jag och Eva jobbat inom skolan och vi ville göra något roligt för barnen. Vi har ju Knutfesten i Munkerud som har stor publiktillströmning och många utklädda. Så då tycker vi att det ligger nära till hands att ha en påskparad också. Jag är också inspirerad av min pappa Arthur Linström som drog i gång påskparaden i Åmål igen på 80- talet efter att ha inspirerats av påskparaden i Karlstad.

Vad kommer att hända på skärtorsdagen?

– Vi träffas klockan 15.30 på torget i Munkfors och sedan blir det påskparad runt centrum. 13-åriga Elias Södergren som är jätteduktig på trummor kommer att leda paraden. Sedan blir det trolleri med ”William Trollkarl”. Han heter egentligen William Heidkamp och är min son, också han är 13 år. Det blir även prisutdelning till de tre som har den mest genomtänkta utklädseln. Det måste vara påskanknytning och räcker inte med att man sätter en fjäder i hatten. Priserna består av biobiljetter.

Hur känns det nu inför påskparaden?

– Vi har lite rampfeber och hoppas att många kommer och deltar.

Hur fick ni idén till påskparaden?

– Vi är vanliga privatpersoner som tyckte att Munkfors behöver en egen påskparad, för det finns det ju i så många andra kommuner. Sedan har både jag och Eva jobbat inom skolan och vi ville göra något roligt för barnen. Vi har ju Knutfesten i Munkerud som har stor publiktillströmning och många utklädda. Så då tycker vi att det ligger nära till hands att ha en påskparad också. Jag är också inspirerad av min pappa Arthur Linström som drog i gång påskparaden i Åmål igen på 80- talet efter att ha inspirerats av påskparaden i Karlstad.

Vad kommer att hända på skärtorsdagen?

– Vi träffas klockan 15.30 på torget i Munkfors och sedan blir det påskparad runt centrum. 13-åriga Elias Södergren som är jätteduktig på trummor kommer att leda paraden. Sedan blir det trolleri med ”William Trollkarl”. Han heter egentligen William Heidkamp och är min son, också han är 13 år. Det blir även prisutdelning till de tre som har den mest genomtänkta utklädseln. Det måste vara påskanknytning och räcker inte med att man sätter en fjäder i hatten. Priserna består av biobiljetter.

Hur känns det nu inför påskparaden?

– Vi har lite rampfeber och hoppas att många kommer och deltar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.