2017-03-29 14:22

2017-03-29 15:00

Revisorerna berömde bokslutet

MUNKFORS: Bokslutet godkändes vid fullmäktigesammanträdet

Det går bra för Munkfors kommun. Detta blev tydligt när bokslutet klubbades igenom i kommunfullmäktige i tisdags.
– Revisorerna lyfte på hatten för oss och var väldigt imponerade av jobbet, säger kommunalrådet Mathias Lindquist.

Munkfors kommuns bokslut för 2016 på 25,4 miljoner kronor var det bästa resultat som Munkfors någonsin redovisat.

– Vår personal ska ha en stor eloge. Det här stärker ju likviditeten om det skulle vara så att vi skulle gå minus något år, säger Mathias Lindquist.

Det ser ut som om Munkfors goda resultat kommer att hålla i sig de närmaste åren.

– Vi la budgetramarna inför 2018 och vi har lagt flerårsprognoser för vår del och det ser fantastiskt trevligt ut. Vi har höjt ramarna med 2, 5 procent och ska fatta beslut om detta i kommunfullmäktige i juni, säger han.

Munkfors kommun har haft en hög investeringstakt.

– Vi har lagt en treårsprognos på fiberutbyggnaden på 42 miljoner kronor. Det är en intäktsfinansierad verksamhet, där vi får intäkten av leverantörerna i fibernätet. Sedan har vi fortsatta investeringar på Forsnässkolan på 5 miljoner kronor för renovering av lokalerna. Tallbacksvägen ska göras klar med asfaltering, plattsättning och farthinder. Vägen till Munkfors Arena kommer också att färdigställas, där kommer vi att göra en gång- och cykelväg på ena sidan, säger Mathias Lindquist.

Munkfors kommuns bokslut för 2016 på 25,4 miljoner kronor var det bästa resultat som Munkfors någonsin redovisat.

– Vår personal ska ha en stor eloge. Det här stärker ju likviditeten om det skulle vara så att vi skulle gå minus något år, säger Mathias Lindquist.

Det ser ut som om Munkfors goda resultat kommer att hålla i sig de närmaste åren.

– Vi la budgetramarna inför 2018 och vi har lagt flerårsprognoser för vår del och det ser fantastiskt trevligt ut. Vi har höjt ramarna med 2, 5 procent och ska fatta beslut om detta i kommunfullmäktige i juni, säger han.

Munkfors kommun har haft en hög investeringstakt.

– Vi har lagt en treårsprognos på fiberutbyggnaden på 42 miljoner kronor. Det är en intäktsfinansierad verksamhet, där vi får intäkten av leverantörerna i fibernätet. Sedan har vi fortsatta investeringar på Forsnässkolan på 5 miljoner kronor för renovering av lokalerna. Tallbacksvägen ska göras klar med asfaltering, plattsättning och farthinder. Vägen till Munkfors Arena kommer också att färdigställas, där kommer vi att göra en gång- och cykelväg på ena sidan, säger Mathias Lindquist.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.