2017-02-21 17:11

2017-02-21 17:11

Skoljubileum

MUNKFORS

Ett stort jubileum är planerat lördagen den 15 juli för alla gamla lärare och elever som gått på den gamla Samrealskolan i Munkfors. Men även alla andra som vill får vara med och delta i detta jubileum som är gratis. Platsen för arrangemanget är nära Gamla Brukets lokaler på den gräsyta där man har Valborgsmässofirande. Det är de före detta eleverna Anders Ajaxson och Roland Hammar som har dragit i gång jubileumsplanerna och föreningen Gamla Bruket står bakom arrangemanget.

– Det blir ett fyra timmar långt scenprogram utomhus, där vi kommer att gå igenom viktiga händelser i skolans historia. Det blir i hög grad ett intervjuprogram där jag bland annat kommer att intervjua gamla lärare på skolan och även barn och barnbarn till de som varit rektorer, säger Anders Ajaxson.

Samrealskolan var placerad i Munkerud och startade sin verksamhet 1926 och avvecklades 1971.

– Jag har mycket positiva minnen från realskolan och trivdes mycket bra i Munkfors som var ett levande samhälle, säger Anders Ajaxson.

Ett stort jubileum är planerat lördagen den 15 juli för alla gamla lärare och elever som gått på den gamla Samrealskolan i Munkfors. Men även alla andra som vill får vara med och delta i detta jubileum som är gratis. Platsen för arrangemanget är nära Gamla Brukets lokaler på den gräsyta där man har Valborgsmässofirande. Det är de före detta eleverna Anders Ajaxson och Roland Hammar som har dragit i gång jubileumsplanerna och föreningen Gamla Bruket står bakom arrangemanget.

– Det blir ett fyra timmar långt scenprogram utomhus, där vi kommer att gå igenom viktiga händelser i skolans historia. Det blir i hög grad ett intervjuprogram där jag bland annat kommer att intervjua gamla lärare på skolan och även barn och barnbarn till de som varit rektorer, säger Anders Ajaxson.

Samrealskolan var placerad i Munkerud och startade sin verksamhet 1926 och avvecklades 1971.

– Jag har mycket positiva minnen från realskolan och trivdes mycket bra i Munkfors som var ett levande samhälle, säger Anders Ajaxson.