2017-02-14 11:31

2017-02-14 11:31

Förskolan har fått namn

MUNKFORS

Vid måndagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att den nya förskolan i Munkerud kommer att heta Lillmunkens förskola. Det är Aulikki Salama, bosatt i Ransäter som skickat in det vinnande namnförslaget. Kommunen hade efterlyst hjälp från kommuninvånarna med att få hjälp med vad den nya förskolan skulle döpas till. Totalt 44 namnförslag kom in.

– Vi fastnade för Lillmunkens förskola, eftersom det anspelar på namnet Munkfors och vi har en bostadsrättsförening och ett före detta hotell i närheten i närheten som heter Munken, säger kommunalrådet Mathias Lindquist.

Bygget av förskolan följer tidsplanen och kommer att stå klar i april. På sensommaren kommer Lillmunken att öppna verksamheten för barnen. Totalt kommer det att finnas plats för 100 barn.

– Det finns många barn i kommunen, så det har varit ett delikat problem att skapa plats på förskolan åt alla, säger Mathias Lindquist.

Vid måndagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att den nya förskolan i Munkerud kommer att heta Lillmunkens förskola. Det är Aulikki Salama, bosatt i Ransäter som skickat in det vinnande namnförslaget. Kommunen hade efterlyst hjälp från kommuninvånarna med att få hjälp med vad den nya förskolan skulle döpas till. Totalt 44 namnförslag kom in.

– Vi fastnade för Lillmunkens förskola, eftersom det anspelar på namnet Munkfors och vi har en bostadsrättsförening och ett före detta hotell i närheten i närheten som heter Munken, säger kommunalrådet Mathias Lindquist.

Bygget av förskolan följer tidsplanen och kommer att stå klar i april. På sensommaren kommer Lillmunken att öppna verksamheten för barnen. Totalt kommer det att finnas plats för 100 barn.

– Det finns många barn i kommunen, så det har varit ett delikat problem att skapa plats på förskolan åt alla, säger Mathias Lindquist.