2016-09-08 17:08

2016-09-08 17:08

Låga arvoden för revisorer

MUNKFORS: Kräver bättre betalt

Kommunrevisorerna i Munkfors vill ha bättre betalt för sitt uppdrag. Detta sedan det visat sig att de har bland de lägsta arvodena i länet.

Ordförande för kommunrevisorerna i Munkfors har ett arvode på 8 400 kronor om året och övriga fyra har 6 200 kronor vardera. Det är i och för sig inte lägst i länet då Årjängs sex revisorer har 4 400 kronor vardera i årsarvode.

I Eda är det bara ordförande som har ett årligt arvode; på 8 200 kronor. Även i Storfors, som är närmast Munkfors i storlek, är det bara ordförande som har ett arvode; på 31 824 kronor.

Vad som dock skiljer de här fyra kommunerna åt är att i Munkfors utgår ingen ersättning för sammanträdena. Det utgår inte heller i Säffle men å andra sidan har ordförande här ett arvode på 41 510 kronor och övriga fyra 29 650 kronor vardera.

”Vi revisorer träffas i princip varje månad för revisionssammanträden. Vi deltar även vid informations- och avstämningsträffar med kommunstyrelsen” skriver revisorerna i sin begäran.

”Förutom ovanstående är det viktigt att revisorerna har en budget för att kunna delta i olika utbildningsaktiviteter. Utvecklingen inom revisionsområdet är lika snabb som utvecklingen inom andra områden. Vi måste hålla oss ajour med utvecklingen genom deltagande vid utbildningar och informationstillfällen” skriver revisorerna i Munkfors till kommunfullmäktige.

Karlstad toppar med ett årsarvode på 118 116 kronor till ordförande, 100 084 till vice ordförande samt 70 488 vardera till övriga sju. I Kristinehamn har ordförande 101 784 kronor, vice ordförande en tiondel av det medan övriga sju har noll.

Ordförande för kommunrevisorerna i Munkfors har ett arvode på 8 400 kronor om året och övriga fyra har 6 200 kronor vardera. Det är i och för sig inte lägst i länet då Årjängs sex revisorer har 4 400 kronor vardera i årsarvode.

I Eda är det bara ordförande som har ett årligt arvode; på 8 200 kronor. Även i Storfors, som är närmast Munkfors i storlek, är det bara ordförande som har ett arvode; på 31 824 kronor.

Vad som dock skiljer de här fyra kommunerna åt är att i Munkfors utgår ingen ersättning för sammanträdena. Det utgår inte heller i Säffle men å andra sidan har ordförande här ett arvode på 41 510 kronor och övriga fyra 29 650 kronor vardera.

”Vi revisorer träffas i princip varje månad för revisionssammanträden. Vi deltar även vid informations- och avstämningsträffar med kommunstyrelsen” skriver revisorerna i sin begäran.

”Förutom ovanstående är det viktigt att revisorerna har en budget för att kunna delta i olika utbildningsaktiviteter. Utvecklingen inom revisionsområdet är lika snabb som utvecklingen inom andra områden. Vi måste hålla oss ajour med utvecklingen genom deltagande vid utbildningar och informationstillfällen” skriver revisorerna i Munkfors till kommunfullmäktige.

Karlstad toppar med ett årsarvode på 118 116 kronor till ordförande, 100 084 till vice ordförande samt 70 488 vardera till övriga sju. I Kristinehamn har ordförande 101 784 kronor, vice ordförande en tiondel av det medan övriga sju har noll.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.