2016-08-01 15:48

2016-08-01 16:09

En misstänkt för mordbränderna

MUNKFORS: Har koppling till de två senast anlagda bränderna

Polisen misstänker nu att en person som bor i området är involverad i de två anlagda bränderna på Munkerudsvägen.
– Vi har nu kommit så långt att vi lämnat över utredningen till Åklagarkammaren, så får vi se hur vi ska gå vidare med det, säger förundersökningsledare Stefan Hedelin.

Det var förra veckan som tre mordbränder ägde rum i Munkfors. Den första anlagda branden skedde under onsdagen i ett flerfamiljshus på Smedsgatan. Det var en hög av bråte som samlats ihop och brann i källaren. Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den fick spridning. Andra branden ägde rum natten mot torsdagen. Då var det en villaaltan som brann på Munkerudsvägen. Förbipasserande väckte de boende och branden kunde därefter släckas med trädgårdsslang. Därefter upptäcktes att det brunnit på ett tredje ställe även denna gång på Munkerudsvägen. Någon ska ha antänt en kruka intill en altanvägg, men branden ska ha slocknat av sig själv. Branden ska ha anlagts någon gång mellan torsdag natt till torsdag eftermiddag.

– Det finns en person som är mycket intressant för oss. Det vi tycker oss kunna säga nu är att han är involverad i de två sista bränderna på Munkerudsvägen, säger Stefan Hedelin.

Den misstänkte personen har ännu inte varit inne på förhör, därför är polisen förtegen om ytterligare uppgifter.

Polisen väntar besked från Åklagarkammaren i Karlstad under denna vecka hur de ska gå vidare i ärendet.

Branden på Smedsgatan utreds fortfarande som mordbrand.

 

Det var förra veckan som tre mordbränder ägde rum i Munkfors. Den första anlagda branden skedde under onsdagen i ett flerfamiljshus på Smedsgatan. Det var en hög av bråte som samlats ihop och brann i källaren. Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den fick spridning. Andra branden ägde rum natten mot torsdagen. Då var det en villaaltan som brann på Munkerudsvägen. Förbipasserande väckte de boende och branden kunde därefter släckas med trädgårdsslang. Därefter upptäcktes att det brunnit på ett tredje ställe även denna gång på Munkerudsvägen. Någon ska ha antänt en kruka intill en altanvägg, men branden ska ha slocknat av sig själv. Branden ska ha anlagts någon gång mellan torsdag natt till torsdag eftermiddag.

– Det finns en person som är mycket intressant för oss. Det vi tycker oss kunna säga nu är att han är involverad i de två sista bränderna på Munkerudsvägen, säger Stefan Hedelin.

Den misstänkte personen har ännu inte varit inne på förhör, därför är polisen förtegen om ytterligare uppgifter.

Polisen väntar besked från Åklagarkammaren i Karlstad under denna vecka hur de ska gå vidare i ärendet.

Branden på Smedsgatan utreds fortfarande som mordbrand.