2016-07-31 17:28

2016-07-31 17:28

Inget för den hundrädde

RANSÄTER: Internationell hundutställning på hembygdsgården

Under helgen var det många som fick skäll i Ransäter. Då intog nämligen 2531 hundar hembygdsgården. Anledningen var helgens internationella hundutställning, där 236 olika raser deltog.

Utställningshundarna njöt i solen när de kammades och fixades i ordning inför domarnas bedömning. Det är Värmlands Kennelklubb som anordnar hundutställningen. Under lördagen visades bland annat portugisisk vattenhund. Många undrade över den speciella klippningen på rasen.

– Det beror på att hundarna förr jobbade på fiskebåtar i Portugal. Det är en klippning som var lämplig när de hoppade i vattnet för att hämta linor eller tappad fisk. Vi har fortsatt att klippa dem på det sättet än idag, säger Anette Svensson, ägare till portugisiska vattenhunden Skipper från Göteborg.

Utställningshundarna njöt i solen när de kammades och fixades i ordning inför domarnas bedömning. Det är Värmlands Kennelklubb som anordnar hundutställningen. Under lördagen visades bland annat portugisisk vattenhund. Många undrade över den speciella klippningen på rasen.

– Det beror på att hundarna förr jobbade på fiskebåtar i Portugal. Det är en klippning som var lämplig när de hoppade i vattnet för att hämta linor eller tappad fisk. Vi har fortsatt att klippa dem på det sättet än idag, säger Anette Svensson, ägare till portugisiska vattenhunden Skipper från Göteborg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.