2016-07-29 10:38

2016-07-29 17:12

Högljudd tupp skapar problem

MUNKFORS

En högljudd tupp i ett bostadsområde skapar problem – nu ber Munfors kommun om hjälp av Kronofogden.

Det uppger SVT Värmland.

I mars fick miljö- och byggavdelningen in klagomål om två högjudda tuppar som störde grannarna i ett bostadsområde i Munkfors. I det detaljplanerade området där tupparna bor finns riktlinjer om att höns är tillåtet men inte tuppar eftersom de kan störa människor runt om kring dem.

Munkfors kommun har upprepade gånger försökt få ägarna att göra sig av med tuppen utan att nå någon framgång. Ägarna vill varken flytta eller göra sig av tuppen.

Nu väljer kommunen att vända sig till kronofogden som hjälp. Förhoppningen är att Kronofogden kan hjälpa dem att avlägsna tuppen från bostadsområdet.

Det uppger SVT Värmland.

I mars fick miljö- och byggavdelningen in klagomål om två högjudda tuppar som störde grannarna i ett bostadsområde i Munkfors. I det detaljplanerade området där tupparna bor finns riktlinjer om att höns är tillåtet men inte tuppar eftersom de kan störa människor runt om kring dem.

Munkfors kommun har upprepade gånger försökt få ägarna att göra sig av med tuppen utan att nå någon framgång. Ägarna vill varken flytta eller göra sig av tuppen.

Nu väljer kommunen att vända sig till kronofogden som hjälp. Förhoppningen är att Kronofogden kan hjälpa dem att avlägsna tuppen från bostadsområdet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.